Apple onthult nieuwe iPad Mini en iPad Air

Door: Randolf Bouwma | 18 maart 2019 15:49

iPad Mini
Nieuws

Apple kondigt vandaag twee nieuwe iPads aan, beide met bekende namen. De onthulde iPad Mini en iPad Air zijn beide gebaseerd op gelijknamige soortgenoten uit het verleden.

Eerst dan de iPad Mini. Met een scherm van 7,9 inch groot is deze even groot als de vorige Mini, waarvan het laatste model in 2015 uitkwam. Dit keer draait de tablet op de A12 Bionic-processor, die we ook kennen uit de iPhone XR, iPhone XS en iPhone XS Max van 2018. Dit is niet de meest krachtige chip van Apple, die blijft voorbehouden voor de (veel) duurdere iPad Pro. Maar het is wel een flinke stap vooruit wanneer de vorige iPad Mini er naast wordt gelegd.

Daarnaast heeft het Retina-scherm een hogere resolutie van 2048 x 1536 pixels, dat een kwart helderder is en dit keer True Tone-technologie bevat. Opslag is er in twee capaciteiten, 64 GB en 256 GB. Tot slot wordt tevens de (eerste generatie) Apple Pencil ondersteund, overigens een losse aanschaf. De nieuwe Mini is te koop vanaf 459 euro.

iPad Air (2019)

iPad Mini

Daarnaast dus terug van weggeweest: de iPad Air. De specificaties daarvan komen grotendeels overeen met de nieuwe Mini, maar het scherm van 10,5-inch is groter. Ook deze kan met de Apple Pencil overweg. In tegenstelling tot de iPad Mini past de iPad Air als enige van de twee in de Smart Keyboard-hoes van Apple. Voor beide tablets geldt dat ze een Lightning-aansluiting hebben en via Touch ID te ontgrendelen zijn.

De prijzen van de Air starten bij 569 euro. Deze tablet is dus duurder dan de Mini en de reguliere iPad (vanaf 359 euro), maar goedkoper dan de 11-inch iPad Pro (vanaf 899 euro). De Pro heeft dan ook wat voordelen voor de prijs, zoals een snellere processor, gezichtsherkenning en ondersteuning voor de tweede generatie Apple Pencil. Lees ook onze iPad Pro (2018) review.

0 Reactie(s) op: Apple onthult nieuwe iPad Mini en iPad Air

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.