Apple toont nieuwe iPad, iPad mini en iPadOS 15

Door: Lorenzo Jepma | 14 september 2021 20:07

Nieuws

Apple heeft vandaag een nieuwe versie van de iPad en iPad mini aangekondigd. Hier lees je alles over de nieuwe producten, de prijs en de releasedata. Ook toonde Apple iPadOS 15.

Nieuwe iPad

De nieuwe iPad krijgt de nieuwe A13-chip als krachtbron, een 10.2inch scherm en een betere voor- en achtercamera. Deze iPad krijgt ondersteuning voor de eerste generatie Apple Pencil en het apparaat beschikt over 64 GB aan opslag. Apple pronkte met de True Tone-feature. Dankzij True Tone stemt het scherm zich af op de kleurstelling van de ruimte waarin je het apparaat gebruikt. Hierdoor zal de kijkervaring moeten verbeteren. 

De nieuwe iPad van Apple is vanaf 389 euro te verkrijgen (wifi + cellular-versie vanaf 529 euro) en verschijnt in de kleuren zilver en grijs. Pre-orderen kan vanaf vandaag, vanaf 24 september worden de nieuwe tablets geleverd. Er zal ook een 256 GB-versie beschikbaar komen.

iPad mini

De kleinste variant van de iPad krijgt ook een upgrade. Deze variant van de mini krijgt een 8.3inch scherm (met een helderheid van 500 nits) en zal qua prestaties beter worden dan zijn voorganger. Apple belooft een prestatiewinst van 40% op cpu-gebied, qua gpu moet de iPad Mini een prestatieverbetering van 60% kennen. De Touch ID-knop is verwerkt in de powerknop en zowel de voor- als de achtercamera zijn verbeterd. Beide zijn nu 12 MP. Daarnaast kan de mini opnemen in 4K en ondersteund het apparaat 5G, usb-c en wifi 6. 

De nieuwe iPad mini is vanaf vandaag voor 559 euro (wifi + cellular-versie vanaf 729 euro) aan te schaffen en zal vanaf 24 september in vier verschillende kleuren beschikbaar worden geleverd. 

iPadOS 15

Het besturingssysteem van de iPad's krijgt ook een nieuwe versie. iPadOS 15 zal verbeteringen doorvoeren op het gebied van multitasking, widget-layouts en bellen via FaceTime. Daarnaast voert iPad OS verbeteringen in de Notitie-app door en zal de Vertaal-app beschikbaar komen voor de iPad.

0 Reactie(s) op: Apple toont nieuwe iPad, iPad mini en iPadOS 15

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.