ASUS Nexus 7 (2013) - Toptablet voor een scherpe prijs

Door: Jeroen Boer Jeroen Boer | 17 september 2013 10:27

Review

ASUS en Google boden met de Nexus 7 goede hardware tegen een scherpe prijs. De markt staat echter niet stil en andere budgettablets kwamen inmiddels erg dicht in de buurt. Met de nieuwe Nexus 7 is Googles 7inch-tablet weer helemaal bij de tijd.

Score
90
  • Pluspunten
  • Nieuwste versie Android
  • Prijs
  • Snelle hardware
  • Scherp scherm
  • Minpunten
  • Geen geheugenkaartslot

None

ASUS Nexus 7 (2013)

Prijs € 229, (16 GB) € 269,- (32 GB)

Garantie 2 jaar

Besturingssysteem Android 4.4

Scherm 7 inch (1920 x 1200)

Processor Qualcomm Snapdragon S4 Pro (quadcore 1,5 GHz)

RAM 2 GB

Geheugen 32 GB

Camera 5 megapixel achterkant, 1,2 megapixel voorkant

Afmetingen 20 x 11,4 x 0,9 cm

Gewicht 290 gram

Communicatie 802.11a/b/g/n, bluetooth 4.0, gps

Aansluitingen Micro-usb, 3,5mm-headsetaansluiting

Batterij 15 Wh

De nieuwe Nexus 7 is net als zijn voorganger een 7inch-tablet. Toch oogt de tablet anders doordat ASUS de schermrand links en rechts smaller heeft gemaakt. De schermranden aan de onder en bovenkant zijn nog steeds fors en de tablet is zelfs iets langer dan zijn voorganger. Hierdoor is hij horizontaal goed vast te houden om bijvoorbeeld te gamen of een film te kijken zonder dat het beeld bedekt wordt. Net als zijn voorganger is ook de behuizing van de nieuwe Nexus 7 is gemaakt van kunststof. Helaas is het fraaie patroontje dat de vorige Nexus 7 op de achterkant had wel verdwenen. Een verbetering is dat de twee luidsprekers nu aan de boven- en onderkant zijn geplaatst. Een prima keuze, want zo is er stereogeluid in de horizontale oriëntatie waarin films worden gekeken of grafische intensieve games worden gespeeld. ASUS heeft verder een 5megapixel-camera aan de achterkant toegevoegd, maar het nut hiervan is beperkt door de niet heel goede beeldkwaliteit en het ontbreken van een flitser. Toch is een camera voor een snel kiekje of het scannen van een QR-code wel handig.

Betere hardware

Het concept dat achter de eerste Nexus 7-tablet leek te zitten was een qua hardware uitstekende tablet aanbieden tegen een budgetprijs. Met de 2013-uitvoering van de Nexus 7 slagen ASUS en Google weer prima in dit concept. Voor de nieuwe variant is een S4 Pro SoC van Qualcomm gekozen die een quadcore-processor op 1,5 GHz bevat. De SoC wordt gecombineerd met 2 GB RAM. De SoC is veel krachtiger dan de Tegra 3 uit de eerste uitvoering en het RAM-geheugen is verdubbeld. In de praktijk vertaalt dit zich in een erg soepele ervaring. De meest indrukwekkende verandering is echter het IPS-scherm dat nu een resolutie van 1920 x 1200 heeft waardoor het scherm haarscherp is. De Nexus 7 heeft zelfs het scherpste tabletscherm op de markt en meer pixels per inch dan de iPad of Nexus 10. Het scherm is daarbij erg helder en ook het contrast is uitstekend. ASUS heeft de capaciteit van de accu verlaagd, maar de werktijd op de accu is nog steeds in orde en acht uur is haalbaar.

Conclusie

Google en ASUS zetten met de vernieuwde Nexus 7 het concept van de originele Nexus 7 goed voort. Ook de nieuwe Nexus 7 biedt indrukwekkende hardware tegen een scherpe prijs. De nieuwe Nexus 7 is in alle opzichten beter dan zijn voorganger. De tablet is sneller en heeft een erg mooi scherm. Prettig is dat u op de Nexus 7 (voorlopig) alle updates van Android direct krijgt. Bent u op zoek naar een compacte, dan hebt u met de Nexus 7 de beste tablet in handen die ook nog eens prettig geprijsd is.

0 Reactie(s) op: ASUS Nexus 7 (2013) - Toptablet voor een scherpe prijs

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.