Backupify

Door: Robbin Ooijevaar | 16 augustus 2011 16:49

Apps & Software

Bij populaire internetdiensten hebt u zelf geen controle over uw gegevens, omdat alles wordt bewaard in 'de cloud' op internet. Sommige mensen krijgen buikpijn bij de gedachte dat al hun informatie plotseling verdwenen is. Met Backupify.com kunt u onder andere uw gegevens van Facebook, Twitter, Picasa en Flickr veiligstellen.

1. Aanmelden

De basisversie van Backupify is gratis en biedt 2 GB online opslagruimte. Hier mag u de gegevens van drie populaire online diensten in veiligstellen. De back-ups worden automatisch eens per week gemaakt. Tegen betaling (vanaf 5 dollar) wordt de opslagruimte vergroot en wordt er dagelijks een back-up gemaakt. We nemen Gmail als voorbeeld. Surf naar Backupify, klik op Sign up en activeer Backupify: Personal/FREE. Registreer uzelf met uw naam, mailadres en wachtwoord. Dit hoeft niet uw Gmail-adres te zijn. Nu kunt u zich op Backupify aanmelden via de knop Log in. Onder het tabblad Settings vindt u een overzicht van alle diensten die Backupify ondersteunt.

Backupify maakt het eenvoudig om gegevens van webdiensten als Gmail, Facebook en Flickr te back-uppen.

2. Gmail back-uppen

Voordat u gegevens van een dienst als Gmail kunt back-uppen, dient u Back-upify toestemming te geven om Gmail te benaderen. Klik achter Gmail op Add (toevoegen). Als u nog niet bent ingelogd op uw Gmail-inbox, wordt gevraagd dit alsnog te doen. Kies op de volgende pagina voor Authorize (autoriseren) om toestemming te verlenen. Uw Gmail-adres verschijnt onder in de lijst onder Active Services (actieve diensten). Als alles goed is gegaan, wordt uw Gmail-mail vanaf nu automatisch veilig gesteld. Het kan enkele dagen duren voordat het programma de eerste back-up heeft afgerond. De status van de back-up is eenvoudig op te vragen nadat hij minimaal één keer heeft gedraaid. Open History en klik vervolgens op uw Gmail-adres. Wanneer de laatste back-up heeft gedraaid, toont Backupify of deze actie met succes werd afgerond.

Geef Backupify toestemming om uw Gmail-mailbox te benaderen.

3. Andere diensten

Klik op Settings en herhaal de vorige stap voor alle diensten die u wilt back-uppen. Backupify was ten tijde van schrijven nog in ontwikkeling. De herstelprocedure, terug te vinden achter de knop Archives, werkte nog niet optimaal. Wel kunt u al uw berichten direct bekijken en ze per bericht herstellen. Aan de mogelijkheid om vanaf de website een volledige Gmail-inbox te herstellen, wordt nog gewerkt. Tot deze optie beschikbaar is, volstaat een mailtje aan de helpdesk van Backupify om uw volledige mailbox terug te zetten.

Onder het tabblad Setting vindt u een overzicht van alle diensten die u met Backupify kunt veiligstellen.

0 Reactie(s) op: Backupify

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.