Bellen met Skype

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 19 april 2012 16:55

Apps & Software

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4

U hebt ongetwijfeld wel eens van Skype gehoord. De populaire (video)beldienst op uw pc, op basis van Voice over IP (VoIP), zit zo in de lift dat Microsoft de dienst heeft overgenomen. U kunt Skype niet alleen op uw pc gebruiken, maar ook op een tablet of smartphone. In deze workshop leggen we uit hoe u aan de slag gaat met Skype. Zo kunt u gratis, of heel voordelig naar vaste of mobiele nummers, (video)bellen!

1. Account aanmaken

Om Skype te gebruiken, dient u eerst een gratis account aan te maken. Surf naar Skype en klik op de knop Inschrijven. U komt op de registratiepagina terecht, waarop u een aantal persoonlijke gegevens moet opgeven. Let goed op welke informatie verplicht is en welke niet. Er wordt bijvoorbeeld gevraagd om uw mobiele nummer, maar u bent niet verplicht dit veld in te vullen. Tot slot dient u nog een anti-spamcode in te voeren zodat Skype weet dat u geen spamrobot bent. Klik op Ik ga akkoord - Doorgaan.

2. Downloaden en installeren

U kunt Skype nu downloaden, maar eerst krijgt u nog de vraag of u tegoed wilt toevoegen aan uw account. Dat is nuttig, maar we slaan het nu even over, in stap 10 komen we erop terug. Klik op Niet nu, bedankt en vervolgens op Doorgaan. Uw account is nu gereed, en door bovenin te klikken op Skype downloaden en daarna op Neem Skype voor Windows, komt u op de downloadpagina. Klik op Download Skype onder het kopje Gratis Skype en het programma wordt gedownload. Doorloop de simpele installatie.

3. Afbeelding instellen

Na installatie kunt u direct inloggen met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Onderin het inlogvenster kunt u aangeven of Skype automatisch moet starten als Windows start en of u dan ook aangemeld wilt worden. Voer uw inloggegevens (uit stap 1) in en klik op Aanmelden. Zodra u bent ingelogd verschijnt er een welkomstvenster en hebt u de mogelijkheid een afbeelding in te stellen. Hebt u een webcam, dan wordt deze automatisch ingeschakeld en klikt u op Foto nemen om een foto te nemen. Anders klikt u op Kies bestand om een afbeelding te selecteren.

Hardware

We kunnen ons voorstellen dat u gehecht bent aan het oude vertrouwde telefoontoestel op uw bureau, en dat u niet via uw pc wilt bellen. Dan is het goed om te weten dat Skype een protocol is en niet alleen software. Met andere woorden: er zijn telefoontoestellen verkrijgbaar die u aansluit op uw bestaande telefoonlijn, die ook Skype-functionaliteit (via wifi) hebben. Zo kunt u vanaf de bureautelefoon bellen en gebeld worden via uw Skype-account.

4. Gebruikers toevoegen

U hebt nu een account, maar nog geen contactpersonen. U kunt op twee manieren contactpersonen toevoegen. Via het welkomstvenster ziet u de optie Vind vrienden op Skype. Klikt u hierop, dan kunt u contactpersonen importeren vanuit Facebook, Hotmail, Gmail en vele andere netwerken. U hebt dan direct een flinke lijst met andere Skype-gebruikers. Wilt u een individuele gebruiker toevoegen, klik dan in het linkerdeelvenster op Contact toevoegen om contactpersonen te zoeken aan de hand van hun naam, accountnaam, e-mailadres of telefoonnummer.

5. Skype-gesprek starten

Bellen is nu heel eenvoudig. In het overzicht met contactpersonen ziet u verschillende pictogrammen. Belangrijk om te weten is dat het groene pictogram van een telefoon staat voor een vaste of mobiele lijn. Wilt u hiernaar bellen dan moet u betalen, zie stap 9. Het bellen naar een ander Skype-account is gratis, en wordt aangeduid met een groen pictogram zonder telefoon. Klik op een contactpersoon om een gedetailleerde weergave te zien. Vervolgens kunt u klikken op Videogesprek om een gesprek met video te beginnen of Bellen om een 'gewoon' gesprek te beginnen.

4 Reactie(s) op: Bellen met Skype

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 21 april 2014 18:05 Anoniem
  Hoe kan ik het skype-tegoed opvragen?

  Heb betaald voor frankrijk, maar kan niet bellen, wie kan mij helpen?

  e-mail: wijocris@casema.nl
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 7 oktober 2014 13:59 Anoniem
  kan je als je skyp op je vaste pc heb daarna alle video weer verwijderen
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 28 juli 2015 22:30 Anoniem
  Probeer eens Voicemail in te stellen bij een online telefoonnummer?
  Dat lukt al dan niet, nadat je alle hoeken van de hel gezien hebt.
  Trek er gerust een dagje voor uit…
  Mathieu Raemaekers, Koppelstraat 50, 6088 ER Roggel.
  wotan@dds.nl
  0475 492010
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 11 december 2015 08:06 Anoniem
  Complimenten, wat een duidelijk en goed uitgewerkte handleiding. Precies wat ik zocht
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.