De 22 beste games voor je iPad

Door: Richard Borgman | 08 mei 2015 12:01

Apps & Software

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4
 5. pagina 5

Wat ons blijft verbazen is de constante stroom kwaliteitstitels die elke maand op de iOS-gebruiker wordt afgevuurd. Om het kaf van het koren te scheiden hebben we 22 tijdloze klassiekers én verborgen pareltjes voor je op een rijtje gezet.

Simulatie

De Sims FreePlay *****

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Omvang: 487 MB

De Sims FreePlay is een schot in de roos voor trouwe Sims-fans. Naast een indrukwekkende hoeveelheid content om Sims te ontwerpen, ze allerlei activiteiten te laten ondernemen en huizen, tuinen en interieurs te bouwen, is vooral de 'real time'-gameplay een goede keuze. Heeft een van je Sims een baan van 9 tot 17 uur, dan is hij ook daadwerkelijk in die periode afwezig. Hoe meer Sims je onder je hoede krijgt, hoe drukker en interessanter het wordt om al die virtuele levens te sturen en te volgen. Verplichte kost voor Sims-spelers.

SimCity BuildIt ****

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Omvang: 97,7 MB

Wie helemaal verslaafd is geweest aan SimCity op de pc, kan teleurgesteld raken in de simpele opzet van SimCity BuildIt. Er is gekozen voor een speelstijl die beter past bij mobiele games, waarbij je moet wachten op het produceren van grondstoffen waarmee je gebouwen koopt en verbetert. Houd de bevolking gelukkig, schoon en gezond en start de game vaak op om de fabrieken optimaal te benutten. De balans in het spel verdient nog wel aandacht: de virtuele munten raken te snel op, waardoor je werk als burgemeester net iets te lastig wordt.

FTL: Faster Than Light *****

Prijs: € 9,99

Omvang: 173 MB

FTL: Faster Than Light op de iPad is minstens net zo goed als de originele pc-game, die als 'indie'-game van een tweemansteam een stormachtig succes heeft beleefd en veel prijzen in de wacht heeft gesleept. Op de vlucht voor rebellen leid jij de bemanning van een ruimteschip dat vijandelijke schepen en andere intergalactische gevaren trotseert. Het 'roguelike' karakter van het spel - dood is echt dood en betekent helemaal opnieuw beginnen - daagt de speler uit goed na te denken over brandstof, wapens en te besteden krediet. Ondanks de simpele looks een zeer geavanceerd spel.

Sky Gamblers: Storm Raiders ****

Prijs: € 4,99 (+ in-app-aankopen)

Omvang: 579 MB

Wie gek is op luchtgevechten, mag Sky Gamblers: Storm Raiders niet aan zich voorbij laten gaan. Deze bloedmooie flightsimulator met als thema de Tweede Wereldoorlog mag dan te weinig uitleg geven en intimiderend overkomen, als je door de zure appel bijt, mag je genieten van een spannende actiegame waarin simulatie en intense actie hand in hand gaan. Allerlei opties worden geboden om de besturing zo makkelijk of moeilijk mogelijk te maken. Ook indrukwekkend is het aantal offline en online speltypen. De missies zijn iets te lang voor een mobiele game.

Rollenspel

Dragon Quest V *****

Prijs: € 14,99

Omvang: 179 MB

Fans van Japanse rollenspellen hebben ook op de iPad weinig te klagen: zowel Final Fantasy als Dragon Quest zijn als de twee grootste spelseries in dit genre goed vertegenwoordigd. Dragon Quest V wordt vaak gezien als een van de beste games in de reeks. Op de iPad mogen de beelden uit 1992 misschien wat blokkerig overkomen, maar de sterke verhaalvertelling heeft de tand des tijds meer dan goed doorstaan. Het avontuur waarin je als klein jongetje opgroeit tot machtige krijger door monsters te verslaan en ervaring op te doen, blijft je in zijn greep houden.

4 Reactie(s) op: De 22 beste games voor je iPad

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 8 mei 2015 16:45 darknessblade
  en waar is de beste 22 games voor android?

  hoevaak moet ik het nog zeggen vele mensen hoeven geen ICRAP
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 9 mei 2015 19:13 Anoniem
  @darknessblade De meeste apps zullen ook voor android beschikbaar zijn, trouwens Real Racing 3 is gratis bij android, bij ios €5.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 9 mei 2015 23:26 darknessblade
  dat weet ik ook wel. maar het is teminste zo fatsoenlijk om ook de link naar de android versie te geven

  zodat mensen niet uit een shady bron de apk verkijgen die ge-edit kan zijn zodat er malware bij word geleverd
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 13 mei 2015 09:53 cadsite
  @darknessblade
  Vind je het niet logisch dat een icrap site vooral aandacht geeft aan i-dingen???
  Als je er niet van moet weten, wat kom je hier dan zien?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.