Call of Duty-ontwikkelaar bouwt game voor Android-console Ouya

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 20 juli 2012 12:53

Apps & Software

Robert Bowling, voormalig medewerker van Call of Duty-maker Infinity Ward, kondigt vrijdag aan dat zijn nieuwe bedrijf Robotoki aan een game voor Ouya werkt. Hiermee is het eerste spel voor de Android-console aangekondigd.

Vorige week werd de Ouya officieel aangekondigd, en deze Android-console bleek al snel een groot succes op crowdfunding-website Kickstarter. Games voor het nieuwe platform, dat 99 dollar moet gaan kosten, werden er tot op heden echter nog niet aangekondigd.

De nog naamloze game van Robotoki wordt exclusief ontwikkeld voor Ouya. Duidelijk is dat het hier een prequel betreft op Human Element, een game die momenteel eveneens in ontwikkeling is bij de studio van Bowling. Human Element zal beschikbaar komen voor de opvolgers van de Xbox 360 en de PlayStation 3.

De Ouya-game zal worden opgedeeld in verschillende 'afleveringen' en moet duidelijkheid geven over de ramp die in Human Element centraal staat. Wanneer het spel beschikbaar komt is nog onduidelijk. Wel is zeker dat het spel, net als alle andere Ouya-games, gratis speelbaar zal zijn.

Kickstarter

Vorige week werd duidelijk dat de ontwikkelaar achter Ouya binnen acht uur de benodigde financiële steun had gevonden op website Kickstarter. Het doel was om binnen een maand 950.000 dollar op te halen, maar de teller staat inmiddels op ruim 5,2 miljoen dollar met nog negentien dagen te gaan.

De Ouya draait op Android en zal volledig te hacken zijn. Door het systeem open-source te maken hopen de makers dat ook gebruikers zelf aan de slag gaan met de meegeleverde ontwikkelings-kit. Naar verwachting zal de Ouya in maart 2013 op de markt komen.

0 Reactie(s) op: Call of Duty-ontwikkelaar bouwt game voor Android-console Ouya

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.