China vernieuwt licentie Google

Door: ernst-jan-hamel | 09 juli 2010 15:17

Apps & Software

Google mag voorlopig nog actief blijven in China. De Chinese overheid heeft de licentie voor Google.cn. verlengd. Vorige week leken de dagen van Google in China nog geteld.

De licentievernieuwing is vrijdag door Google bekendgemaakt in een blogpost. De Chinese overheid heeft de stap nog niet bevestigd.

Vorige week besloot Google het verkeer naar google.cn niet langer automatisch via een redirect naar Hong Kong (google.com.hk) te leiden, omdat de Chinese overheid zou dreigen de licentie voor Google stop te zetten.

Censuur

De digitale route via Hong Kong is in maart opgezet om Chinese gebruikers naar ongecensureerde zoekresultaten te leiden, als gevolg van een hackaanval op Google in januari.

Bijna alle links op Google.cn leiden nog steeds naar de ongecensureerde google.com.hk in Hong Kong. Sommige Google-diensten, zoals Translate, worden wel in het .cn-domein uitgevoerd, omdat die niet gefilterd hoeven te worden. Wordt er ergens anders op de pagina geklikt, dan treed de omleiding in werking en komen de Chinese googelaars uit in de Hong Kongse variant van de zoekmachine.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: China vernieuwt licentie Google

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.