Chrome Frame voor IE wordt nóg geniepiger

Door: andreas-udo-de-haes | 23 september 2010 14:42

Apps & Software

Google blijft Chrome Frame, het open source-koekoeksei voor Internet Explorer, doorontwikkelen. De plugin is nu uit bèta, en een versie zonder administrator-rechten is in de maak.

Precies een jaar na de brutale introductie van Google Chrome Frame, is de omstreden plugin voor Internet Explorer stabiel, meldt Google. Het internetbedrijf werkt bovendien aan een volgende versie, die zonder administrator-rechten op Windows kan worden geïnstalleerd.

Dit betekent dat systeembeheerders weinig zicht zullen hebben op wie Chrome Frame op z’n pc zet. En dat terwijl de software volgens zowel Microsoft als Mozilla een security-nachtmerrie is.

Chrome binnen in IE

Exact een jaar geleden kwam Google plots met Chrome Frame op de proppen. Deze open source plugin activeert zowel de WebKit- als de Javascript-engine van Chrome in Internet Explorer 6, 7, of 8. Microsoft reageerde direct dat de plugin IE 8 dubbel zo onveilig maakt. Mozilla schaarde zich opmerkelijk genoeg achter Microsoft. De maker van open source-browser Firefox had eveneens felle kritiek op Google.

Google verzekert nu dat het hard heeft gewerkt aan de security- en privacykwesties van Chrome Frame. Bovendien is de snelheid van de plug-in dramatisch verbeterd.

HTML5 voor IE

Webdevelopers kunnen Chrome Frame activeren met een speciale metatag in de http header. Vervolgens switcht IE dan van zijn native rendering en Javascript-engines naar die van Chrome, Webkit en V8. Zodoende kunnen ook gebruikers van een ouderwetse legacybrowser van de geneugten van HTML5 en snel Javascript genieten, stelt Google.

[youtube]WP3N1bgjiek[/youtube]

0 Reactie(s) op: Chrome Frame voor IE wordt nóg geniepiger

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.