Chrome is Internet Explorer voorbij als meest gebruikte browser

© PXimport

Chrome is Internet Explorer voorbij als meest gebruikte browser

Geplaatst: 21 mei 2012 - 08:07

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Elmar Rekers

De Chrome-browser van Google is volgens onderzoeksbureau Statcounter de meest gebruikte browser ter wereld. Hiermee wordt Microsofts Internet Explorer na jaren van dominantie van de troon gestoten.

Volgens Statcounter maakte 32,76 procent van de internetters afgelopen week gebruik van Chrome, tegenover 31,94 procent voor Internet Explorer. Chrome wint sinds de introductie gestaag terrein en kan zich nu dus voor het eerst de grootste browser ter wereld noemen.

Nederland gebruikt IE

Statcounter heeft ook gegevens vrijgegeven over de Nederlandse markt, en daaruit blijkt dat Internet Explorer hier nog altijd de grootste speler is. Zo surft 45 procent van de Nederlanders met behulp van Internet Explorer en maakt slechts 24 procent gebruik van Chrome.

In december 2011 behaalde Google ook al een mijlpaal op de browsermarkt. Toen werd duidelijk dat Chrome 15 de meest gebruikte browser ter wereld was, en Internet Explorer 8 achter zich liet. Echter ging Microsoft nog altijd aan de leiding wanneer alle versies van IE bij elkaar werden opgeteld.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten