Chrome krijgt app store

Door: loek-essers | 20 mei 2010 11:12

Nieuws

Google is van plan later dit jaar de Chrome App Store te openen. In de applicatiewinkel kunnen gebruikers een keuze maken uit installeerbare webapplicaties.

Dit kondigde Google aan tijdens developersconferentie Google I/O. Via de app store zijn installeerbare web apps te verkrijgen. Het zijn normale websites met een stuk extra metadata, legt de zoekgigant uit.

Voor ontwikkelaars is er geen verschil met normale applicaties. "Je bouwt de app net zoals je een normale web app zou bouwen", richt Google zich tot devlopers. Het enige verschil met een installeerbare web app is de manier waarop hij is ingepakt (packaged).

Shortcuts in de browser

De Chrome App Store moet applicaties makkelijker te vinden en toegankelijker maken. De applicatiewinkel wordt via Chrome benaderd en gebruikers kunnen shortcuts naar applicaties opnemen in hun browser. Geïnstalleerde applicaties kunnen ook geavanceerde HTML5 permissies aanspreken. Google heeft documentatie online gezet waarin wordt uitgelegd hoe dit in zijn werk gaat.

Ontwikkelaars worden door Google uitgenodigd om later dit jaar hun applicaties in te dienen, voordat de app store open gaat. Wie nu al installeerbare web apps wil gebruiken kan de Windows Dev channel versie van Chrome gebruiken met een speciale flag in de command line.

Betaalde apps

Volgens Mashable zal de Chrome App Store beschikbaar zijn op alle grote platforms, inclusief Windows, Mac en Linux en later uiteraard ook Chrome OS. Er zullen zowel gratis en betaalde applicaties verschijnen en de winkel zal 40 talen ondersteunen en beschikbaar zijn in 70 landen. Door gebruik van standaarden moeten de applicaties werken in alle moderne browsers.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Chrome krijgt app store

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.