Chrome krijgt extra experimentele versie

Door: andreas-udo-de-haes | 27 juli 2010 20:08

Apps & Software

Voor wie de developer-versie van Google Chrome te stabiel is, is er nu de Chrome Canary Build voor Windows. Deze versie wordt elke dag ververst en draait náást een meer stabiele versie.

Google introduceert een ‘extra experimentele’ versie van z’n Chrome browser, genaamd Canary Build. Deze is vergelijkbaar met de developer-versie, maar zal vaak instabieler zijn omdat hij bijna dagelijks zal worden ververst met zogeheten nightly builds. Het updaten gaat net als bij andere Chrome-versies automatisch.

Naast andere install

Tot nog toe bood Google drie versies: developer, bèta en de officiële stabiele versie. Een gebruiker kan kiezen voor één van deze drie. De meerwaarde van Canary is dat deze geheel naast een andere, stabielere versie draait, zodat de gebruiker eenvoudig kan switchen tussen versies. Dit brengt wel met zich mee dat Chrome Canary niet als standaard browser kan worden ingesteld.

Testkanarie

Tot zover is Chrome Canary Build, herkenbaar aan een volledig geel Chrome icoontje, alleen beschikbaar voor Windows.

De naam slaat op de eerdaagse functie van de kanarie, als tester van giftige gassen in mijnen. Ging de kanarie van zijn stokje, dan was het raadzaam dat de kompels snel de mijn verlieten.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Chrome krijgt extra experimentele versie

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.