Client for Google Translate 5.1.545

Door: Dirk Schoofs | 18 maart 2011 12:41

Apps & Software

Heel veel gebruikers doen regelmatig beroep op Google Vertalen om een woord, een regel tekst, een complete webpagina of zelfs een document te vertalen. Met de Client for Google Translate wordt deze dienst nog gemakkelijker. Dit is een gebruiksvriendelijk programmaatje waarmee u alleen nog zelf de tekst hoeft te selecteren zodat hij onmiddellijk wordt vertaald.

Nadat u Google Translate Client hebt gedownload en geïnstalleerd, is het Google Translate-pictogram te vinden in het systeemvak van Windows. Bij de eerste start, moet u gewoon de gewenste outputtaal selecteren, waarna deze tool makkelijk te gebruiken is.

G-pictogram

Wanneer u bijvoorbeeld een stukje tekst op een website selecteert, verschijnt plots een pictogram met een G onder de selectie. Als u op de G-knop klikt, floept een vrij behoorlijke vertaling van de geselecteerde tekst tevoorschijn in een pop-upvenster. Door op het kleine luidsprekerknopje te klikken, klinkt de tekst in de vertaalde versie zelfs hardop door de pc-speakers. U kunt in de voorkeuren ook sneltoetsen vastleggen voor een meer georganiseerde vertaalervaring en -verwerking.

De vertaling van een Poolse website is best begrijpbaar.

Vijftig talen

Deze talenknobbel ondersteunt maar liefst vijftig talen, waaronder Nederlands. Het detecteert automatisch de brontaal in een document. Op die manier merkt de software bijvoorbeeld dat u op een Duitse website zit en houdt Client for Google Translate zich klaar om die in de ingestelde voorkeurstaal te vertalen. De applicatie werkt samen met nagenoeg alle Windows-toepassingen waar tekst in voor komt. Als u een stukje tekst bijvoorbeeld in een Word-document wilt laten vertalen, kan dat op dezelfde manier. De eerste keer moet u, nadat u de tekst hebt geselecteerd, met de rechtermuisknop op het icoontje in de taakbalk klikken en Enable kiezen.

Voor iedere applicatie kunt u de vertaler activeren of deactiveren.

Wikipedia-ondersteuning

De basisversie is gratis. De betaalde Pro-editie (24,50 dollar, ca. 18 euro) die u dertig dagen gratis mag proberen, bevat zelfs een handige Wikipedia-functie. Behalve de G-knop verschijnt er dan een W-knop om de Wikipedia-toelichting mee te tonen. Een interessante meerwaarde van de Pro-versie is dat u gratis woordenboeken kunt installeren om deze vertaler zelfs te laten werken wanneer u niet over een actieve internetverbinding beschikt.

Client for Google Translate 5.1.545

Freeware

Taal Engels (interface), 50 talen voor het vertalingen

Download 2,2 MB

OS Windows 98/2000/XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Maker Alexey Iljin

Oordeel 8/10

Pluspunten

Herkent zelf de brontaal

Minpunten

De gratis versie werkt alleen als er een internetverbinding is

Beperkte exportmogelijkheden.

Veiligheid

Let op: 3 van 42 virusscanners ziet iets verdachts in het installatiebestand. Maar aangezien het er maar drie zijn, vermoeden we dat er sprake is van een fout-positief (oftewel een vals-positief). Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details.

0 Reactie(s) op: Client for Google Translate 5.1.545

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.