Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Conversatieweergave uitschakelen in Gmail

Door: Kees Krick | 07 oktober 2010 11:12

Apps & Software

Google Mail groepeert berichten die bij elkaar horen. Dit wordt conversatieweergave genoemd. Niet iedereen stelt het op prijs dat verstuurde en ontvangen berichten op deze manier aan elkaar gekoppeld worden. Voor die groep is er goed nieuws, want sinds kort mag iedereen zelf bepalen welke presentatiewijze de voorkeur heeft.

De meeste e-mails worden een aantal keren tussen zender en ontvanger heen en weer gekaatst. U stuurt iemand bijvoorbeeld een bericht, de ontvanger reageert hierop en daar geeft u dan weer uw eigen reactie op. In conversatieweergave staan deze berichten netjes bij elkaar en is in een oogopslag te zien wie wat op welk bericht heeft gezegd.

Toch is niet iedereen hier even blij mee. Vandaar dat Google kort geleden heeft besloten dat u mag aangeven of u wel of niet van deze conversatieweergave gebruik wilt maken. Standaard staat het aan, zodat alles werkt zoals het tot nu toe gewerkt heeft.

Wilt u liever van conversatieweergave verlost worden, dan gaat u rechts bovenin naar Instellingen en kiest u op tabblad Algemeen voor Conversatieweergave uit bij het onderdeel Conversatieweergave. Daarna klikt u onderaan de pagina op Wijzigingen opslaan. Vanaf dat moment is er een strikte scheiding tussen ontvangen en verstuurde berichten. Mocht u toch spijt krijgen, dan is conversatieweergave altijd weer in te schakelen.

Conversatieweergave is sinds kort uit te schakelen.

2 Reacties op: Conversatieweergave uitschakelen in Gmail

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 3 jaren, 10 maanden geleden
  Ik kan deze mogelijkheid niet vinden in de gmail app voor android. Klopt dat?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 3 jaren, 5 maanden geleden
  Ik kan deze mogelijkheid ook niet vinden op mijn iMac. Het is nodig dat ik dit uitschakel want Gmail heeft een zooitje gemaakt van een heleboel mailwisseling waar mails bij elkaar zijn gegooid die totaal niet bij elkaar horen. Ik wil e.e.a. opslaan. Dat is nu een gigakarwei geworden.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.