Creatieve presentaties met Prezi

Door: richard-veenstra | 25 mei 2012 14:03

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4

Bent u die saaie Powerpoint-presentaties ook zo zat? Dan is het tijd voor Prezi. Presenteer uw informatie niet meer dia voor dia, maar maak mooie en originele presentaties. Met Prezi hebt u een canvas waarop u teksten, afbeeldingen en video's plaatst. Door een pad te volgen of in en uit te zoomen, verplaatst u zich door de presentatie. In deze workshop gaan we aan de slag met Prezi.

1. Een account aanmaken

Om u aan te melden voor een gratis Prezi-account gaat u in uw browser naar Prezi.com. Klik rechtsboven op Sign up en in het volgende venster kiest u voor de gratis versie door onder Public op de knop Start Now te klikken. U krijgt bijna dezelfde functionaliteit als bij de betaalde versies, met het grote verschil dat uw gemaakte presentaties openbaar zijn. De betaalde accounts zijn abonnementen, u betaalt voor deze versies dus een vast bedrag per jaar. Vul uw gegevens in, vink het selectievakje aan en klik op Register and Continue.

2. Inloggen

Inloggen doet u door bovenin op Log in te klikken. Voer uw e-mailadres en wachtwoord in en klik op de knop Log in. Uw profiel wordt weergegeven en onder Your prezis vindt u uw toekomstige presentaties. Klik op uw naam bovenin en vervolgens op Settings & License om uw instellingen te wijzigen. Door op Custom link te klikken, wijzigt u uw openbare profiel-link. Kies achter New uw gewenste naam en klik op Change Link. Onder Account settings ziet u hoeveel procent van uw opslagruimte u nog over hebt.

3. Presentatie aanmaken

Om een nieuwe presentatie te maken, gaat u weer terug naar Your prezis en klikt u op New prezi. Onder Title vult u een pakkende titel in en onder Description is ruimte voor een omschrijving. Klik nogmaals op New prezi. Mocht u nog geen Flash Player 10 hebben geïnstalleerd dan zal uw browser u vragen om de nieuwste versie te downloaden. De nieuwe presentatie wordt aangemaakt. Onder de nu nog lege presentatie vindt u een klein menu. Klik op Edit prezi om te beginnen met het toevoegen van gegevens.

4. Tekst toevoegen

U hebt de keuze om een sjabloon te bewerken of een geheel nieuwe presentatie te maken. Wij kiezen voor een geheel nieuwe presentatie door op Blank en vervolgens op Start editing te klikken. Dubbelklik op de zin Double-click to add text om een nieuwe tekst toe te voegen. Er verschijnt een tekstveld. Onder de tekst vindt u drie tekststijlen om de opmaak van uw tekst te bepalen. Rechts boven de tekst selecteert u een kleur voor uw toegevoegde tekst. Klik op OK als u tevreden bent.

5. Tekst bewerken

Zodra u één keer op de tekst klikt, verschijnt er een cirkelvormig menu, Prezi noemt dit het zebramenu. Hiermee kunt u de tekst groter of kleiner maken, verplaatsen of draaien. Door op het plusje te klikken, wordt de tekst groter. Eén keer klikken op de hand en u verplaatst de tekst. Om de tekst te verwijderen, klikt u op het prullenmandje of drukt u op de backspace-toets op uw toetsenbord. Door de buitenste ring van het menu te bewegen, draait u de tekst.

1 Reactie(s) op: Creatieve presentaties met Prezi

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 8 oktober 2015 19:58 Anoniem
  hoi
  hoi
  hoi
  hoi
  hoi
  hoi
  hoi
  hoi
  hoi
  hoi
  hoi
  hoi
  hoi
  hoi
  hoi
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.