Cursus: Zet je oude Android in als server

Door: koen-vervloesem | 10 april 2013 13:00

How To

Ben je onlangs overgestapt op een nieuwe smartphone en heb je je oude Android nog in de kast liggen? Laat deze niet verstoffen, maar gebruik hem als thuisserver! In deze cursus leggen wij je uit wat de mogelijkheden zijn en hoe je je oude Android nieuw leven inblaast als energiezuinig middelpunt van je (thuis)netwerk.

Wanneer je een nieuwe Android-telefoon koopt, verban je je oude waarschijnlijk naar een lade in je kast, met het idee dat hij ooit nog wel van pas kan komen. Stiekem ligt hij daar maar wat te verstoffen. Android is de laatste jaren immers enorm geëvolueerd, en als je van de nieuwste snufjes in Android 4.x geproefd hebt, zal een Android 2.x-telefoon je waarschijnlijk niet meer bekoren.

Tweede leven

Maar zo’n ‘oude’ Android-telefoon is nog best tot heel wat in staat, want je kan er nog heel wat nuttige apps op draaien. Zo ontdekten we onlangs de gratis Android-app Servers Ultimate van appmaker Ice Cold Apps. Deze installeert een hoop servertoepassingen op je oude Android-telefoon (vanaf Android 2.1 “Eclair”), waardoor je media kan streamen, bestanden kan delen, een webserver kan opzetten enzovoort. In onderstaande cursus leggen we stap voor stap uit hoe je hiermee aan de slag gaat!

0 Reactie(s) op: Cursus: Zet je oude Android in als server

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.