Cybercriminelen maken meer kans bij vrouwen

Door: rene-schoemaker | 07 mei 2014 13:00

Internet & Thuis

Cybercriminelen kunnen het beste hun pijlen richten op vrouwen. Die updaten niet of nauwelijks hun virusscanner of securitysuite en surfen onbekommerd op het internet.

Aan de andere kant hebben vrouwen wel meer zelfkennis: slechts 10 procent denkt voldoende kennis te hebben over online bedreigingen en bescherming hiertegen, zegt Kaspersky Labs, die onderzoeker MediaTest de beide seksen aan een stel vragen onderwierp om duidelijkheid te krijgen over de verschillen tussen man en vrouw.

Mannen beter gewapend, vrouwen nalatig

Het onderzoek is gehouden onder 2000 Nederlandse en Belgische mannen en vrouwen die frequent het internet gebruiken. de conclusie is: mannen wapenen zich beter tegen cybercriminaliteit dan vrouwen. Verder bleek dat het grootste deel van de beide seksen beveiligingssoftware gebruikt, maar dat vrouwen nogal nalatig zijn in het updaten ervan.

Opvallend is dat vrouwen het gevaar op de smnartphone hoger inschatten dan mannen, maar dat de risico's op de pc en tablets worden onderschat. Maar, zo zegt Kaspersky, vrouwen "zijn er over het algemeen goed van op de hoogte dat ze niet goed op de hoogte zijn."

1 Reactie(s) op: Cybercriminelen maken meer kans bij vrouwen

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 7 mei 2014 16:13 Oscar
  Vrouwen zijn wat het gebruik van computers betreft niet direct nalatig, ze willen gewoon gelijk aan de slag. Het is ongeveer het zelfde als de vergelijking vrouwen en hun technische kennis over auto's, het interesseert vrouwen totaal niet, waar nou die nokkenassen, contactpunten of de bougies zich precies onder de motorkap bevinden, en wat hun functie eigenlijk is, ze willen gewoon dat de motor in die auto, waar ze in rijden, het gewoon doet, en ze van a naar b brengt.
  .
  Zo ook met laptops, bij vrouwen liggen wat laptop gebruik betreft de prioriteiten gewoon anders. Vrouwen letten bij aanschaf van een laptop, meer op de (bijpassende) kleur, en of het ding er ook mooi uitziet, vandaar dat laptops en smartphones tegenwoordig in zowat alle kleuren van de regenboog verkrijgbaar zijn.
  .
  Dat interesseert ze namelijk meer, dan al die technische details over hoeveel processorcapaciteit, Ram geheugen of HD aan Gb opslagruimte een laptop/pc heeft. Ze willen gewoon een laptop die datgene kan doen, waarvoor ze het ding hebben aangeschaft. Ook wat geduld betreft liggen de prioriteiten bij vrouwen anders.
  .
  Als ik tegen mijn vriendin bijvoorbeeld…. zou zeggen, "die systeem update gaat effe duren", dan wordt er al uit ongeduld al gemopperd en diep gezucht. Voordat ze aan de slag kan. Maar als ze een uur bij de kapper moet zitten wachten tot die haarverf behandeling, of zoiets eindelijk is ingewerkt, dan is dat blijkbaar weer geen enkel probleem.
  .
  En om te voorkomen dat software updates worden vergeten en zo gemist, heb ik bij mijn vriendin gewoon alles zo ingesteld dat zodra verbinding met het internet wordt gemaakt, eventuele software updates automatisch worden gedownload. Ha,ha,Waarom nou dit lange betoog, ach, vrouwen komen van Venus, en mannen komen van Mars.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.