De 10 Android-apps van de maand april

Door: Joris Peterse Joris Peterse | 10 april 2014 16:00

Apps & Software

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2

Iedere maand schotelen we je tien Android-apps voor die ons op zijn gevallen. Praktisch, mooi, handig of gewoon leuk. Alles komt aan bod.

1. Bestanden en meldingen delen

Bestanden overzetten van een smartphone of tablet naar je pc is doorgaans een irritant klusje waarbij je via de kabel eerst het mobiele apparaat op de pc aansluit. PushBullet werkt een stuk eenvoudiger. Wanneer je de app installeert, meld je jezelf aan met je Google-account en je bent klaar om bestanden te ontvangen. Je gaat vervolgens met de browser naar www.pushbullet.com. Nadat je je hier ook hebt aangemeld, zie je hier je Android-toestel. Bestanden versturen gaat nu eenvoudig door ze naar het browservenster te verslepen. PushBullet geeft automatisch een melding op je Android-toestel dat de bestanden ontvangen zijn.

Als je de browserextensie voor Chrome of Firefox installeert werkt PushBullet ook andersom. Met de deelmogelijkheid in Android of vanuit de app zelf verstuur je je bestanden naar pc, die automatisch door Firefox of Chrome opgepikt worden. Zo wisselt je eenvoudig bestanden tot 25 MB uit, zonder dat er een kabel aan te pas komt. Het laatste handigheidje dat we niet mogen vergeten is de mogelijkheid om notificaties van je Android direct als melding op de pc te zien. Zo zie je in een oogopslag of het de moeite waard is om je toestel op te pakken.

2. Talen leren

Een taal leren aan de hand van een app? Ja, dat kan. Met Duolingo kun je je Spaanse, Duitse, Franse, Portugese en Italiaanse woordenschat uitbreiden. De app traint niet enkel de woordenschat, maar ook de uitspraak, spelling en grammatica. De opdrachten zijn gevarieerd: de ene keer moet je een woord vertalen, de andere keer moet je een foto aanduiden of een woord of zin uitspreken. Hoe minder fouten je maakt, hoe meer punten je verdient.

3. Officedocumenten bewerken

Microsofts officepakket is alleen voor smartphones en iPads beschikbaar als je een maandelijks bedrag betaalt voor de Office 365-variant. Gelukkig kun je met Quickoffice op je smartphone en tablet aan de slag met Word-, Excel- en PowerPoint-bestanden. Zonder dat er nare kosten aan verbonden zijn. Je kunt de bestanden lokaal opslaan en bewerken, maar je wordt wel geacht jezelf aan te melden met een Google-account. Quickoffice integreert namelijk met Google Drive om je bestanden online op te slaan. Om dit extra aan te moedigen biedt Google 15 GB extra cloudopslagruimte na aanmelding met Quickoffice.

4. Overzicht beschikbare opslagruimte

Als je veel foto's schiet, loopt je opslaggeheugen binnen de kortste tijd vol. Dat is natuurlijk erg vervelend als je bijvoorbeeld op vakantie bent, want je moet toch ergens de ruimte vandaan halen om foto's (en filmpjes) te kunnen blijven maken. Met Storage Widget+ op het startscherm ziet je altijd hoeveel ruimte je nog beschikbaar hebt op het toestel en je geheugenkaart, zelfs de beschikbare ruimte van cloudopslagdiensten als Dropbox, OneDrive en Google Drive wordt getoond. Een onmisbare app voor fanatieke plaatjesschieters.

5. Accuduur verlengen

Het is zonde als je batterij leeg raakt omdat er apps op de achtergrond draaien of e-mails worden binnengehaald terwijl je daar geen behoefte aan hebt. Deep Sleep Battery Saver schakelt apps uit, maar ook wifi en 3G. Zo word je niet de hele tijd gestoord door Facebook-updates en de batterij van je smartphone houdt het een stuk langer vol. De app werkt aan de hand van vijf standaardprofielen die een beetje of juist veel batterijlading kunnen besparen. Als je voor het aanpasbare niveau kiest, kunt je zelf beslissen welke functies tijdens de sluimerstand mogen draaien. De Pro-versie van de app kost € 2,09.

0 Reactie(s) op: De 10 Android-apps van de maand april

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.