De 10 beste Android-apps van april

Door: Joris Peterse Joris Peterse | 23 april 2015 08:30

Apps & Software

Iedere maand schotelen we je tien Android-apps voor die ons op zijn gevallen. Praktisch, mooi, handig of gewoon leuk. Alles komt aan bod. Hier de tien beste apps van april!

Google Handschriftinvoer

Toetsenborden zijn eigenlijk een fenomeen uit de computer-wereld die hun intrede hebben gemaakt op touchscreen-apparaten zoals smartphones en tablets. Met een beetje creatief denken kun je echter ook andere invoermethodes vinden, die wat meer voor touchscreen geschikt zijn. Zoals handschriftinvoer, waarbij je toetsenbord wordt vervangen door een leeg invoervak. Hierin kun je met je vingers of met een stylus tekst krabbelen die herkend en omgezet wordt. In het begin is het even onwennig, maar na een beetje oefenen en slim gebruik van woordsuggesties heb je best snel een zin geschreven. De nauwkeurigheid is redelijk. Als je woorden in een keer opschrijft sluipen er nog wel eens foutjes in. Letters stuk voor stuk invoeren is trager, maar nauwkeuriger. Google's handschriftinvoer is leuk voor korte tekstjes. Om documenten te schrijven ben je toch beter af met je digitale toetsenbordje.

Drive Syncrypt

Cloudopslag is handig om bestanden van je Android in te back-uppen. Maar het heeft veiligheidsrisico's, je weet immers niet wie er allemaal bij je bestanden kunnen. Met Drive Syncrypt kun je eenvoudig mappen automatisch laten synchroniseren met Google Drive. Dat kan éénwegs, waarbij alleen wijzigingen van je Android in je Google Drive worden opgenomen, of tweewegs, waarbij wijzigingen op Google Drive ook effect hebben op je mapje van Android. Drive Syncrypt biedt bovendien de mogelijkheid om bestanden versleuteld op te slaan in Google Drive, zodat niemand zonder wachtwoord bij jouw persoonlijke bestanden kan. Drive Syncrypt kan één map synchroniseren, met een in-app aankoop (€ 1,96) is het mogelijk om dit met meerdere mappen te doen.

LastPass Password Mgr Premium

Bij hoeveel websites ben je inmiddels ingeschreven? Je bent het veiligst af als je voor iedere dienst een sterk én uniek wachtwoord aanmaakt. Maar in praktijk blijkt dat vrijwel iedereen hier laks in is. De wachtwoordproblematiek pak je aan met een wachtwoordkluis als LastPass. LastPass is een clouddienst die werkt met een app, maar ook als browserextensie op de pc, zodat je je wachtwoorden op ieder apparaat bij de hand hebt. De app is bovendien in staat wachtwoorden in apps zelf in te vullen en sterke wachtwoorden te genereren als je een nieuw wachtwoord nodig hebt. De app is twee weken gratis te gebruiken, daarna kost het 12 dollar per jaar (ca. 11 euro).

Ampere

Wil je weten welke oplader het snelste oplaadt? Dan kun je ze vergelijken met Ampere. Start de app en hang je Android aan de lader. Na een seconde of tien zie je hoeveel ampere er wordt doorgegeven, hoe hoe beter en des te sneller je toestel oplaadt. Bovendien schotelt Ampere je nog extra informatie voor, zoals toestelinformatie, batterijstatus en -temperatuur. Een simpele, maar heel handige app om te kijken hoe je oplader het in praktijk doet.

Silent Boot

Opstartgeluidjes van je Androidtoestel kunnen mateloos irritant zijn, vooral als je je toestel in een publieke ruimte aanzet. Dit probleem tackel je met Silent Boot. Wanneer je de app inschakelt zorgt hij ervoor dat het geluid stil wordt gezet wanneer je Android uitschakelt, handmatig, maar ook als de batterij leeg is. Dit heeft als gevolg dat je toestel ook geen geluid produceert wanneer je hem later weer aan zet. Dat scheelt een hoop ongemakkelijke situaties.

Pixel OFF Save Battery AMOLED

Amoled-schermen vind je vooral vaak terug op Samsung-toestellen. Ze hebben als eigenschap dat ze om donkere kleuren of zwart willen tonen ze de pixels gewoonweg niet oplichten. Zo is zwart ook echt zwart. Maar het is ook beter voor de batterij van je toestel. De app Pixel OFF Save Battery AMOLED gebruikt deze eigenschap om batterij te besparen. Wanneer je de app gebruikt, wordt de batterij bespaard door minder pixels te gebruiken. Het scherm wordt er zichtbaar grauwer van, maar je zal merken dat het scherm je batterij minder belast, hoewel dit natuurlijk per toestel verschilt.

Office Remote for Android

Je ziet ze wel vaker, presentatoren die een afstandsbediening gebruiken tijdens het presenteren om van dia te wisselen bij een PowerPoint-presentatie. Eigenlijk zonde van je geld, want met Office Remote for Android gebruik je je Androidtoestel als afstandsbediening. Naast de app heb je een pc met Bluetooth nodig en Office 13. Wanneer je je pc koppelt met je Android kun je je presentatie besturen, de komende dia's zien en je aantekeningen bij de hand houden. Het enige dat nog ontbreekt is een laserpointer.

Tasks: Astrid To-Do List Clone

Er zijn verschillende takenlijst-apps verkrijgbaar in de Play Store, maar die van Tasks: Astrid To-Do List Clone bevalt ons vanwege de eenvoud. Herinnerings- en takenlijstjes zijn makkelijk ingevoerd, eventueel stel je in wanneer je herinnerd moet worden en of een taak periodiek moet terugkomen. Desgewenst kun je de taken ook koppelen aan je Android-agenda en synchroniseren met je Google Drive. Alles dat je nodig hebt in een overzichtelijke app, zonder registraties en overbodige poespas.

Simple Control

De app Simple Control komt vooral van pas op toestellen die de Android-functieknoppen (terug, home en app-overzicht) onder het scherm hebben of als je een groot toestel met één hand wilt bedienen. Simple Control maakt het namelijk mogelijk om deze knoppen softwarematig toe te voegen. Je kunt de drie knoppen uit de linkerkant, rechterkant en onderkant van het scherm schuiven. Op ieder moment, ongeacht wat je aan het doen bent. In de app kun je sleutelen aan het type en formaat van de knoppen.

Action Launcher 3

Met Action Launcher 3 haal je een alternatief startscherm in huis dat vol zit met handige slimmigheden. Als je op het linkerscherm naar rechts swipet, dan verschijnt een handige alfabetische lijst met apps, genaamd quickdrawer. Met thema's pas je het gehele uiterlijk van icoontjes, de zoekbalk en overgangseffecten aan, of laat je dat automatisch doen door het thema aan te laten sluiten op de achtergrond. De handigste toepassing is echter dat als een app met een icoontje ook over widget beschikt, je de widget in een keer op je scherm tovert door het icoontje omhoog te slepen. Zo maak je optimaal gebruik van je widgets en houd je je startschermen overzichtelijk. Nadeel is wel dat de meeste functies in de betaalde versie zit, die € 4,99 kost.

0 Reactie(s) op: De 10 beste Android-apps van april

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.