De 10 beste Android apps van de maand augustus

Door: Joris Peterse | 23 augustus 2014 08:00

Apps & Software

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2

Iedere maand schotelen we je tien Android-apps voor die ons op zijn gevallen. Praktisch, mooi, handig of gewoon leuk. Alles komt aan bod.

Sociaal klusjesnetwerk

Eigenlijk is HomeSlice een soort sociaal netwerk voor je eigen huishouden. In dit sociale netwerkje voeg je iedereen uit het huishouden toe met een eigen account. Vervolgens kun je zien welke klusjes er gedaan moeten worden, wat er allemaal nog in huis is, welke rekeningen er op de stapel liggen, etc. Je voegt eenvoudig taken en rekeningen toe en door de taak naar rechts te schuiven kun je deze als voltooid (aangevuld of betaald) markeren. Het meest praktische aan de app is het nieuwsfeed-achtige overzicht van alle uitgevoerde onderdelen, dat ook aangevuld wordt met berichtjes van anderen uit je huishouden. Aangezien HomeSlice ook beschikbaar is voor iOS ontkomt bijna niemand aan zijn of haar huishoudelijke verantwoordelijkheden.

Fluiten naar je Android

Laat je altijd je Androidtoestel ergens liggen en ben je het zat om steeds te gaan zoeken? Whistle Me is het antwoord. Na de installatie van de app hoef je niet meer op zoek, je hoeft alleen maar even te fluiten. Je Android reageert direct door zelf een ringtone af te spelen en (optioneel) te trillen. Voor sommigen is Whistle Me een handige uitkomst, voor anderen een manier om op te scheppen bij vrienden. Maar vast staat dat het een ontzettend grappige manier is om je telefoon achter de bank terug te vinden.

Fotokunst

De app Over is een bekende naam uit de App Store van iOS, maar sinds kort ook verkrijgbaar voor Android voor € 0,74 (introductieprijs). Met Over voorzie je foto's van tekstjes en andere elementen, zodat je foto er al snel een stuk creatiever uit ziet. Over moet je niet zien als een volwaardige fotobewerkingsapp, hoewel de basics aanwezig zijn zoals het uitsnijden van een foto. Het gaat echt om het toevoegen van (tekst-)elementen. Hiervoor heb je ook een werkset van lettertypes en figuren. Eventueel vul je deze tegen betaling aan met extra fonts en artwork. Laat je voordat je aan de slag gaat met je foto's ook eens inspireren op het Instagram-account van Over.

Linkjes in bubbels

Eigenlijk is Link Bubble zo'n app die een standaardfunctie van Android had moeten zijn. Wat Link Bubble doet is simpel: wanneer je in een app op een linkje drukt, opent niet meteen een browser die de webpagina laadt. In plaats daarvan verschijnt een balletje rechts in beeld. Zo kun je nog rustig door de app bladeren en naar de site gaan wanneer je zelf wilt. Hiervoor hoef je alleen maar op het balletje te drukken. Groot voordeel is ook dat de website op de achtergrond geladen wordt, wat op den duur een hoop wachttijd scheelt. Wanneer je het weblink-bubbeltje ingedrukt houdt kan je er ook voor kiezen om de link te delen of met andere apps te openen. De gratis versie van Link Bubble werkt maar voor een selectief aantal apps. De Pro-versie (€ 1,99) werkt met links uit alle apps.

Alle e-mails op één plek

Als je meerdere e-mailaccounts hebt, wordt het al gauw een rommeltje om het allemaal op je Android binnen te krijgen en te verwerken. Gmail gaat via z'n eigen voorgeïnstalleerde app, Outlook.com heeft zijn eigen applicatie in de app store, overige e-mail via pop3 of Exchange en over iCloud valt al helemaal niets te zeggen. Cloudmagic is een uitkomst voor wie al zijn e-mail op een centrale, overzichtelijke plek binnen wil laten komen. Je kunt al je e-mails van de zojuist genoemde accounts synchroniseren, zelfs iCloud dus. Je gecombineerde inbox wordt overzichtelijk weergegeven, e-mail is zo afgewerkt en de zoekfunctie duikt zo alles uit je inbox op. Ook kun je Cloudmagic met een wachtwoord beveiligen, zodat je e-mail achter hetzelfde slot zit, extra handig als je je tablet met je hele familie deelt.

3 Reactie(s) op: De 10 beste Android apps van de maand augustus

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 23 augustus 2014 23:26 Anoniem
  Nice en ik voeg aan deze lijst toe:
  - Buzz launcher: Meest gepersonaliseerde launcher ooit
  - CM Browser: 5x sneller dan Google Chrome en 2,5x sneller dan Android browser
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 25 augustus 2014 11:37 Anoniem
  Poeh eeeh, poeh eeeh, poeh eeeh.
  GAAAAAAA APP!!!!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 13 oktober 2014 17:21 Anoniem
  handig !!!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.