De 10 beste Android apps van oktober

Door: Joris Peterse | 21 oktober 2014 14:12

Apps & Software

Iedere maand schotelen we je tien Android-apps voor die ons op zijn gevallen. Praktisch, mooi, handig of gewoon leuk. Alles komt aan bod. Hier de tien beste apps van oktober!

Iedereen maakt goede foto's: Camera51

Je hoeft je nergens voor te schamen als je niet zo'n goede fotograaf bent. Bovengetekende heeft daar ook nog wel eens een handje van. Met Camera51 hoef je je daar geen zorgen meer over te maken. Wanneer de app start krijg je een gewone camera-applicatie te zien met een sluiterknop en enige foto-instellingen. Het voordeel van Camera51 is echter dat de app de omgeving analyseert en je op basis daarvan laat zien hoe je de beste foto maakt. Je ziet een mikpuntje waarop je je camera centreert om zo de beste foto te maken. Ook geeft de app aan wanneer je je toestel beter kunt kantelen. Zo weet je zeker dat je altijd de goede foto maakt.

Veilige zaklamp: Privacy Flashlight

De Play Store staat vol met verschillende zaklampapplicaties, die de flitser van de camera als lampje gebruiken. Een onmisbare functie, die ook Privacy Flashlight biedt. Het verschil met de andere zaklamp-apps is echter dat Privacy Flashlight geen onnodige permissies van Android vraagt. Vrijwel alle zaklampapplicaties in de top 500 van de Play Store oogsten namelijk op de achtergrond allemaal persoonsgegevens. Je adresboek, wifi-gegevens, locatie... Je kunt het zo gek niet bedenken of de zaklamp steelt het. Privacy Flashlight niet, en de app werkt zoals je verwacht. Er zijn twee knoppen, een om het cameralampje aan te zetten, een om het scherm fel te verlichten. Genoeg om je sleutels in het donker terug te vinden.

Beter schermlicht voor slaapritme: Twilight

Geen zorgen, Twilight heeft niks te maken met de gelijknamige filmreeks. De app zorgt er namelijk voor dat het beeldscherm zich aanpast aan het moment van de dag en is bedoeld voor mensen die moeilijk in slaap komen nadat ze 's avonds op het scherm van hun Android hebben gekeken. Volgens de app-ontwikkelaars kan dit komen door de blauwe lichtkleuren van het scherm. Wanneer Twilight aan staat kijkt het naar je locatie en tijdzone en zal de app de kleuren van het scherm aanpassen wanneer het donker wordt. Het scherm ziet er een stuk roder uit, en toegegeven, het is wel even wennen. Maar als je 's avonds de slaap niet kunt vatten of onrustige kinderen hebt nadat ze met hun tablet of smartphone hebben gespeeld kan het een oplossing bieden. De app is gratis en dus het uitproberen waard.

Ontgrendelgeschiedenis achterhalen: Unlock History

Heel uitgebreid zijn de mogelijkheden van Unlock History niet. Maar handig kan het wel zijn. De app laat namelijk zien wanneer het Androidapparaat werd ontgrendeld en hoe lang het vervolgens in gebruik is geweest. Dat overzicht krijg je in de app, of in een widget op je startscherm of vergrendelscherm. Handig bijvoorbeeld als je in de gaten wilt houden wanneer en hoe lang je kinderen aan de slag zijn geweest.

Facebook-sync: HaxSync for Facebook

Met de app HaxSync synchroniseer je de contactpersonenlijst en agenda van je smartphone met de gegevens van Facebook. Niet alleen wordt je telefoonboek aangevuld met de e-mailadressen en andere persoonsgegevens die ze zelf hebben ingevoerd, ook zie je dat de profielfoto's netjes worden overgenomen. Je agenda vult zich aan met Facebook-evenementen waar je voor bent uitgenodigd en verjaardagen van je vrienden. In de instellingen geef je aan wanneer de synchronisatie moet plaatsvinden (alleen wanneer je een wifi-verbinding hebt, of juist wanneer je je toestel oplaadt). Kies je voor de optie 'Wizard verbergen uit appdrawer', dan verdwijnt de app en zal HaxSync als achtergrondproces draaien. Je kunt HaxSync dan terugvinden onder Apps in de instellingen.

Veilig inloggen: Microsoft-account

De app Microsoft-account is bedoeld om een extra laagje beveiliging te bieden voor je account. Handig om je Hotmail- en Outlook.com-mailtjes te beveiligen, evenals je bestanden op OneDrive. Maar ook als je je Microsoft-account bijvoorbeeld gebruikt om in te loggen op Windows 8. Wanneer je je account hebt geverifieerd in de app, heb je je Android nodig om in te loggen. Meld je je bijvoorbeeld aan in Windows 8, dan wordt er om een code gevraagd die in de app getoond wordt. Pas nadat de code is ingevoerd ben je daadwerkelijk ingelogd. Heb je je Android niet op zak bij het aanmelden? Geen paniek. Je kunt altijd nog de code opvragen via een tweede e-mailadres.

Mappenschoonmaak: Empty Folder Cleaner

De naam van Empty Folder Cleaner geeft alle mogelijkheden van de app al weer. Maar vooral als je regelmatig je Android aan de pc koppelt voor bestandsoverdracht of vaak via een verkenner-app in de bestandsstructuur van Android snuffelt is het geen overbodige luxe om in één klap alle lege mappen te verwijderen. Je toestel komt namelijk bijzonder makkelijk vol te zitten met talloze lege mappen, waardoor je het overzicht snel verliest. De app heeft een Clean-knop, wanneer je erop tikt doorloopt Empty Folder Cleaner het systeem om alle lege mappen te wissen. Makkelijker kan niet!

Ochtend-startpagina: Morning Kit

Wekker, kopje koffie, krantje... Iedereen heeft zo zijn eigen ochtendritueel. Morning Kit biedt een wekservice voor wie wat praktischer ingesteld is, of nog niet meteen uit bed komt. Niet alleen stel je een wekker in (maximaal drie), ook geef je een viertal panelen in die je graag 's ochtends het beste kunt gebruiken. Deze panelen kunnen wereldnieuws bevatten, aandelenkoersen, je agenda-afspraken van vandaag of een rustgevende Flickr-foto als je brein wat meer opstarttijd nodig heeft. Met in-app aankopen kun je meer panelen of paneelinformatie toevoegen, zodat je je ideale ochtendsetje compleet hebt.

Overal je noficaties: NotifWidget

Met NotifWidget (€ 0,99) heb je net even wat meer mogelijkheden met je notificaties. Standaard worden deze in het notificatiepaneel weergegeven, maar met NotifWidget toon je ze op andere plaatsen waar het jou uitkomt. Als widget op een van je startschermen bijvoorbeeld, alhoewel dat niet zo heel veel toevoegt. Maar als widget op je vergrendelscherm is NotifWidget erg praktisch, zo zie je al voor het ontgrendelen welke meldingen je hebt, inclusief een kort previewtje. Maar ook heet NotifWidget een dagdroommodus (een soort screensaver), die als je je Android in een dock plaatst aan springt en altijd je meldingen toont. Deze dagdroommodus configureer je overigens door naar de Android-instellingen te gaan, weergave te kiezen en onder Dagdromen voor NotifWidget te kiezen.

Waar te eten? Restaurant Finder

Als je op een vakantietripje bent of gewoonweg niet zo goed weet wat je vanavond wilt eten is Restaurant Finder een handig app. Natuurlijk verklapt de naam van de app veel over de functionaliteit. Want niet alleen geeft de app overzichtelijk weer welke restaurants er in de buurt zijn (en op welke afstand) en hoe ze beoordeeld worden. Eventueel kun je op een kaartje precies zien waar het restaurant zich bevindt. Maar je bent niet beperkt tot restaurants. Ook afhaaltentjes, hotels, cafés en barretjes zijn met Restaurant Finder op te duiken. De app is grafisch niet heel aantrekkelijk, maar dat geeft niet als hij je precies weet te vertellen waar je moet wezen voor een hapje, drankje of bed.

0 Reactie(s) op: De 10 beste Android apps van oktober

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.