De 10 beste Android apps van januari

Door: Joris Peterse Joris Peterse | 25 januari 2015 09:55

Apps & Software

Iedere maand schotelen we je tien Android-apps voor die ons op zijn gevallen. Praktisch, mooi, handig of gewoon leuk. Alles komt aan bod. Hier de tien beste apps van januari!

Unclouded

Er zijn talloze cloudopslagdiensten en als je liever niet betaalt voor extra opslagruimte of om voor werk en hobby ook graag cloudopslag gebruikt, dan heb je vaak meerdere accounts bij meerdere aanbieders. Unclouded maakt het beheer van meerdere cloud-accounts tegelijkertijd eenvoudig. Je cloudopslagdiensten worden overzichtelijk in een verkenner-interface getoond, inclusief een zoekfunctie en sorteerfunctie op grootte of bewerkingsdatum. Helemaal prettig is de mogelijkheid dubbele bestanden op te sporen. Dat maakt Unclouded een onmisbare tool voor gebruikers van Dropbox, Google Drive, OneDrive of Box.

Tutanota: simply secure emails

E-mailverkeer is eenvoudig af te tappen, door hackers en door overheden. En helaas gebeurt het maar al te vaak dat derden privécommunicatie via e-mail onderscheppen. Tijd om je privacy terug te nemen. Dat kan via Tutanota. Een open source e-maildienst die end-to-end-encryptie aanbiedt. Ook worden je contactpersonen versleuteld opgeslagen en heb je gratis 1GB ter beschikking om je mailtjes in op te slaan. Let er wel op dat je een sterk wachtwoord gebruikt en sla deze zelf op. Om de veiligheid te garanderen slaat Tutanota je wachtwoord niet op, en kun je deze dus ook niet achterhalen via een 'wachtwoord vergeten'-knop.

Estar Battery Saver

De meeste apps om je batterij te besparen laten een hoop instellingswijzigingen los op je toestel, zoals het uitzetten van GPS en wifi. Estar Battery Saver pakt het anders aan. Deze app kijkt naar de apps die je geïnstalleerd hebt en waarschuwt wanneer je een energieverslindende app gebruikt. Tevens geeft Estar Battery Saver aan hoeveel extra batterijtijd je wint als je een app verwijdert waarvoor gewaarschuwd wordt. Ben je juist op zoek naar apps die niet al te veel van je batterij vragen, dan kun je in Estar Battery Saver ook terecht voor een flinke lijst aanbevelingen.

Tiny Apps (Floating)

In Windows werk je in venstertjes, die je kunt verplaatsen en voor andere (programma-)vensters in beeld zet. Dat is precies wat Tiny Apps doet. In de app kun je kleine venstertjes genereren, met app-snelkoppelingen, een muziekspelertje, browser, calculator, stopwatch en meer. Dit venstertje blijf altijd boven je app staan. Handig als je bijvoorbeeld tijdens het typen van een document korte berekeningetjes moet maken met de calculator of feitjes moet opzoeken via een browservenstertje met Wikipedia. De venstertjes zijn eenvoudig af te sluiten door het kruisje rechtsboven in te drukken. In het notificatiescherm is een knopje aanwezig om alle venstertjes in een klap weg te klikken.

Power Button FlashLight /Torch

Wanneer je de zaklamp-functionaliteit van je flitser wilt gebruiken, heb je hem meestal heel snel nodig. Daarom is Power Button Flashlight/Torch een ontzettend handige app. Druk snel drie keer op de uitknop en de zaklamp springt aan (vier keer als je toestel ontgrendeld is). In de instellingen kun je nog enige zaken wijzigen, bijvoorbeeld het aantal keer dat je op de knop moet drukken, hoe snel en na hoeveel tijd de zaklamp automatisch weer uit moet springen. Ook handig is de optie om de zaklamp niet aan te laten schieten als de frontcamera bedekt is. Zo voorkom je dat het licht aanspringt als je Android in je tas zit. Tegen betaling (€ 0,99) kun je er ook voor zorgen dat de zaklamp met drie drukken op de uitknop weer uit gaat.

Spoticast

Je kunt muziek naar je Chromecast streamen, bijvoorbeeld met Google Play Music. Spotify staat dit echter niet toe. Gelukkig zorgt Spoticast ervoor dat je wel gewoon muziek van Spotify naar de Chromecast kunt sturen. De geluidskwaliteit van de meeste tv's zijn niet om over naar huis te schrijven, maar wil je (bijvoorbeeld op een feestje) graag een leuke playlist laten horen en je hebt geen audiosysteem of pc in de buurt. Dan is Spoticast nog altijd een slimmere optie dan de telefoon- of tabletspeakertjes van je Android.

Redirect File Organizer

Je hebt op Android geen 'Mijn Documenten' zoals je dat in Windows hebt. Apps slaan bestanden vaak in eigen mapjes op en al gauw raak je het overzicht over je bestanden kwijt. Met Redirect File Organizer kun je regeltjes maken, dat bijvoorbeeld alle pdf-bestanden in een mapje terecht komen. Maar het kan ook met andere bestandstypes, zoals documenten, video's en foto's. Er zijn ook andere manieren om de bestandsstructuur overzichtelijk te houden, bijvoorbeeld door lege mappen automatisch te laten verwijderen. Redirect File Organizer kun je tevens goed gebruiken voor het maken back-ups. De betaalde versie (€ 2,77) maakt het ook mogelijk mappen tussen je Android en je pc te synchroniseren.

Mizuu

Gebruik je je Android regelmatig voor het kijken van series en films, probeer dan Mizuu eens uit. Deze app geeft alle films en series op je smartphone of tablet weer, Mizuu zorgt ervoor dat er allerlei extra informatie wordt binnengehaald, zoals de afbeeldingshoes, acteursinfo, duur, etc. Mizuu beperkt zich niet tot de inhoud van je Android, maar ook netwerkshares worden getoond. Je kiest makkelijk uit wat je wilt zien in een interface die er prachtig uitziet.

/du:/ free - Tasks & ToDo list

Er zijn vele apps die je kunt gebruiken om herinneringen en lijstjes te maken. De app /du:/ blinkt echter uit in zijn eenvoud en overzichtelijke interface. Je maakt eenvoudig herinneringen en takenlijstjes in verschillende categorieën. Wanneer je ze invoert heb je ook de mogelijkheid om aan te geven wanneer een taak (uiterlijk) gedaan moet worden. Deze kunnen netjes in een kalendertje worden getoond. Ook kun je herinneringen aanmaken die in werking komen op een ingevoerd moment, een exacte locatie of een combinatie van beide.

Falcon Pro 3

De eerste indruk van Twitter-applicatie Falcon Pro 3 is behoorlijk negatief. Ondanks dat je de app gratis uit de Play Store vist, moet je na de installatie € 3,38 aftikken in een in-app aankoop om je Twitter-account te koppelen. Zonder betaling is de app waardeloos. Erg flauw. Desondanks is Falcon Pro een mooie, vlotte app voor Twitter. Alles wordt overzichtelijk weergegeven en je kunt eenvoudig op de hoogte blijven van verschillende onderwerpen en discussies. Falcon Pro 3 is meer de moeite waard dan de gewone Twitter applicatie, mits je er het geld voor over hebt.

0 Reactie(s) op: De 10 beste Android apps van januari

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.