De 10 beste Android-apps van juni

Door: Joris Peterse Joris Peterse | 27 juni 2015 15:51

Apps & Software

Iedere maand schotelen we je tien Android-apps voor die ons op zijn gevallen. Praktisch, mooi, handig of gewoon leuk. Alles komt aan bod. Hier de tien beste apps van juni!

TunnelBear VPN

Op YouTube en andere videodiensten en op vakantie loop je vaak tegen regiorestricties aan. Je mag de media niet afspelen of de site niet bezoeken vanwege de locatie waar je je bevindt. Een suffe maatregel die op het grenzeloze internet kant noch wal raakt. Gelukkig kun je met een VPN-verbinding je internetverkeer omleiden via een ander land, zodat het lijkt alsof je fysieke locatie anders is. Met de app TunnelBear VPN regel je dit. Je krijgt 500 mb per maand gratis, onbeperkt internetten via je VPN kost zo'n € 3,25 per maand. Extra pluspunt is dat een VPN-verbinding pottenkijkers op een open wifi-netwerk buiten de deur houdt. Kortom, TunnelBear is de ideale app voor op vakantie!

Portal - WiFi file transfer

Een eenvoudigere manier dan Portal om bestanden te verzenden tussen je pc en Android is er niet. De app is ontwikkeld door de makers van Pushbullet, dus dan weet je eigenlijk al dat het niet mis kan gaan. Wanneer je de app opent wordt er gevraagd een qr-code te scannen. Deze qr-code verkrijg je door met de pc naar http://portal.pushbullet.com te gaan. Na het scannen wordt er in de browser van de pc om bestanden gevraagd, deze sleep je naar de browser om ze direct naar je Android te verzenden. Handig! Alleen missen we nog de functie om op dezelfde manier bestanden van je Android naar je pc te versturen.

Scanbot

Met Scanbot zet je je Android in als scanner. Je maakt foto's van bonnetjes, krabbels of documenten zodat je ze overzichtelijk hebt in de app. Bovendien kun je ze met Scanbot ook opslaan in je cloudopslag. Je scans worden als PDF opgeslagen, dus je kunt ze vanaf ieder apparaat weer openen. Handig hulpje voor je administratie of als herinnering. De betaalde versie van Scanbot voegt tevens tag-functionaliteit toe om je scans handig te ordenen en OCR, om tekst te herkennen van je scans zodat je deze kunt overnemen en bewerken.

Imgur

Waarschijnlijk ken je de site Imgur wel. Via Imgur kun je eenvoudig afbeeldingen uploaden en delen, waardoor je vaak op de site stuit via Reddit of Facebook. Maar omdat veel mensen Imgur gebruiken om leuke en interessante afbeeldingen publiekelijk te delen is het natuurlijk ook leuk om op de site door de afbeeldingen te browsen. Deze functionaliteit biedt de app voor Android ook. Niet alleen kun je makkelijk zelf je afbeeldingen uploaden en (al dan niet publiekelijk) met anderen delen, ook is het een geweldige app om urenlang leuke plaatjes op te kijken.

Kodi

De naam Kodi zegt je misschien niet zoveel, de naam XBMC misschien wel. Kodi is als het ware XBMC's mediacenter, maar dan voor Android. Vooral als je een Android-stick gekoppeld hebt aan je tv is de app heel fijn. Kodi is een overzichtelijk mediacenter vanwaar je al je foto's, video's en muziek afspeelt. Bovendien zijn er plugins verkrijgbaar om de functionaliteit uit te breiden. Voor het kleine scherm van smartphones is Kodi ongeschikt, dan kun je beter de galerij blijven gebruiken om je media mee af te spelen.

Nine - Exchange Outlook Mail

Als je Exchange of Office 365 gebruikt voor bijvoorbeeld je werk-mail zit je op je Android vaak vast aan koppeling met de Gmail-app, of aan de Outlook-app van Microsoft, die het weer vertikt om agenda-items met de Android-kalender te synchroniseren. Probeer dan Nine eens uit! Ook als je gewoon op zoek bent naar een goede e-mailapplicatie. Nine is een overzichtelijke en vlotte app voor je e-mail, die bovendien je agenda-items en contactpersonen netjes met het Android-systeem samenvoegt. Tevens vind je een niet-storen modus, de mogelijkheid om de app met een pincode te beveiligen en kun je bepaalde afzenders als VIP markeren, zodat hun berichten opvallender worden gemeld. Je kunt Nine twee weken gratis uitproberen, daarna betaal je er zo'n 9 euro voor.

Wallmax

Een handige bron voor nieuwe wallpapers is Wallmax. In tegenstelling tot andere wallpaper-apps vind je hier geen rotzooi en worden de achtergronden in een overzichtelijke interface getoond. De app is nog behoorlijk onder constructie, hierdoor is het aanbod nog niet enorm groot en kun je nog niet op tags zoeken. Desondanks is Wallmax nu al een goede bron voor een schitterende wallpaper.

Klok

De kans bestaat dat je de Klok van Android al op je toestel hebt. Maar in sommige Androidskins is hij verwijderd en vervangen door een variant van de fabrikant zelf. Bijvoorbeeld Samsung. Google heeft besloten om de app ook in de Play Store beschikbaar te maken, zodat iedereen gebruik kan maken van de standaardklok. En dat is goed nieuws, want in praktijk is de app handiger dan de meeste vergelijkbare apps. Je kunt er je wekker(s) mee zetten, een timer, stopwatch of gewoon de tijd aflezen. Ook in de dagdroom-modus (waarbij constant een klok getoond wordt wanneer je Android oplaadt in een docking station).

Simple Weather

Met Simple Weather heb je een handige weer-app die de informatie op Google Now-achtige manier weergeeft. Temperatuur, windkracht en neerslagkans is natuurlijk aanwezig evenals lange- en kortetermijns-voorspellingen. Maar ook de mogelijkheid om de temperatuur in de notificatiebalk weer te geven is prettig. De neerslagkaart maakt van Simple Weather (net als het eerder besproken One Weather) de ultieme Buienradar-vervanger.

Disa

Vroeger had je Trillian, waarmee je al je chatdiensten in één pc-programma koppelde. Disa is een vergelijkbare app voor Android. Je koppelt hier met plug-ins je Whatsapp, Facebook-chat en sms. Zo heb je een handig centraal punt vanwaar je al je conversaties bijhoudt. Alleen is het aantal chatdiensten die gekoppeld kunnen worden in Disa nog een beetje beperkt. Gelukkig werken de ontwikkelaars hard om meer chat-apps in Disa toe t voegen.

1 Reactie(s) op: De 10 beste Android-apps van juni

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 29 juni 2015 06:06 Anoniem
    ShareIt is ook een geweldige wifi bestanden deler :)
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.