De 10 beste Android-apps van oktober

© PXimport

De 10 beste Android-apps van oktober

Geplaatst: 14 oktober 2015 - 11:42

Aangepast: 14 december 2022 - 15:14

Joris Peterse

Iedere maand schotelen we je Android-apps voor die ons op zijn gevallen. Praktisch, mooi, handig of gewoon leuk. Alles komt aan bod. Hier de elf beste apps van oktober!

DAEMON Sync

Je hebt diensten waarmee je bestanden (voornamelijk foto's en video's) automatisch naar de cloud back-upt. Heel handig, maar wat als je nou naar je pc wilt back-uppen? Dan komt DAEMON Sync van pas. Niet alleen installeer je de app, je installeert ook een tooltje op de pc. Zodra je dat gedaan hebt start je de app en begint deze te zoeken naar de pc. Om de verbinding definitief tot stand te brengen voer je in de app een pincode in die op de pc getoond wordt. Vervolgens geef je aan welke bestanden er gesynchroniseerd moeten worden. Wanneer beide apparaten aan staan en zich in hetzelfde netwerk bevinden zorgt DAEMON Sync er automatisch voor dat de mappen worden gesynchroniseerd.

 

© PXimport

Stagefright Detector

Stagefright is het eerste Android-beveiligingsprobleem dat het voor kwaadwillenden mogelijk maakt om kwaadaardige code uit te voeren op Android-toestellen zonder tussenkomst van de gebruiker. Het lek zit 'm in de MMS-functionaliteit, deze MMS-berichten worden standaard automatisch uitgevoerd. Gelukkig hebben criminelen nog geen methode ontwikkeld om deze kwetsbaarheid uit te buiten, maar omdat veel Android-toestellen geen beveiligingsupdates krijgen blijven ze vatbaar. Het automatisch downloaden van dit soort berichten uitzetten helpt hier al tegen. Maar om even te checken of je toestel kwetsbaar is voor Stagefright gebruik je de app Stagefright Detector.

 

© PXimport

F-Stop Media Gallery

Tot voorheen was Quickpic de beste alternatieve fotogalerij-app. Helaas is de app gekocht door Cheetah Mobile, een zeer dubieuze partij die ook onnodige optimalisatie-apps uitgeeft en de Quickpic galerij meteen uitbreidde met een clouddienst. Tijd voor een alternatief dus. F-Stop Media Gallery is een voorbeeld van een handige fotogalerij, waar je snel en overzichtelijk door je foto's heen bladert. De kracht van F-Stop Media Gallery is z'n eenvoud, maar ook handig is de mogelijkheid om foto's af te schermen met een wachtwoord. Er ontbreekt echter wel een functie om de foto's in Dropbox of Google Drive weer te geven. Hiervoor kun je terecht bij Piktures, een ander alternatief.

 

© PXimport

Meter

Als volwaardige app kun je Meter niet zien, het is een interactieve achtergrond. Ontwikkeld door Google zelf. De achtergrond geeft dynamisch weer hoe het zit met het bereik van je draadloze verbinding, de resterende accucapaciteit en de binnengekomen notificaties. In ronde en driehoekige vormen, die overeenkomen met Google's Material Design. In samenwerking met de gyroscoop van het toestel beweegt de achtergrond mee. Het ziet er erg fraai uit, maar let wel op dat het z'n tol eist van je batterij.

 

© PXimport

Floating Apps

Vooral op grote schermen komt Floating Apps van pas. De app is eigenlijk een gereedschapskist van handige kleine tooltjes die je op de voorgrond van je scherm zet. Vooral het kleine browsertje is handig om even snel iets op te zoeken als je in een andere app bezig bent. Je opent een extra venstertje door linksboven op het Floating Apps-icoontje te drukken en een tool te kiezen. Maar er is ook een zaklampknop, stopwatch, bladwijzer en meer. Tegen betaling (€ 2,21) breid je het venster-assortiment uit, met bijvoorbeeld een Youtube-, Facebook-, notitie- of video-venster.

 

© PXimport

Door Sign

Soms kun je je tablet voor andere praktische doeleinden inzetten dan gebruikelijk. De app Door Sign doet wat de naam suggereert, zonder overbodige fratsen of reclames. Je geeft aan wat er op het bordje moet verschijnen en optioneel hoe lang het bericht op het scherm moet staan. De app is geschikt voor Androids met een schermformaat van 5,5 inch of groter, zodat het bord altijd goed leesbaar is. Vooral op het werk dus een handige app om bij de hand te hebben. Maar denk er wel aan om genoeg accucapaciteit beschikbaar te hebben of het toestel aan de lader te hangen, want het scherm blijft wel aan staan.

 

© PXimport

CloudPlayer

Heb je muziek staan in je cloudopslag van Dropbox, OneDrive of Google Drive? Met CloudPlayer heb je een handige app om deze muziek naar je Android te streamen. De muziekspeler kan ook ingezet worden om muziek af te spelen die je lokaal hebt. Dit is tevens de gratis functionaliteit, want om muziek te kunnen streamen betaal je eenmalig € 5,99. Gelukkig kun je CloudPlayer een week gratis uitproberen.

 

© PXimport

Khan Academy

Natuurlijk kent iedereen Duolingo, dé app om een taal mee te leren. Maar wil je andere vakken dan talen bijspijkeren, dan kun je Khan Academy eens uitproberen. Economie, geschiedenis, kunst. Er is voor iedereen wel wat te leren. Het lesmateriaal is echter niet interactief zoals Duolingo, maar verteld lesmateriaal, ondersteund met beelden. Ook is het lesmateriaal Engelstalig. Desondanks heb je dankzij Khan Academy een stuk nuttiger tijdverdrijf dan Android-games.

 

© PXimport

AmpMe

Toen de Galaxy S4 uit kwam, werd er geadverteerd met een functie, waarbij één toestel muziek afspeelde en gekoppelde S4-toestellen synchroon de muziek afspeelde. Geinig, maar onhandig omdat dit alleen op bepaalde Samsung-toestellen kon. Daarom werd er al snel niks meer vernomen van de functie. Maar het idee is leuk, mits je geen onderscheid meer hoeft te maken welke toestellen je koppelt. AmpMe is een app die dezelfde functionaliteit biedt, voor Android en iOS. Je kunt zelf een 'party' starten, waarna je een code krijgt die je kunt delen met iedereen die de app ook heeft. Of je doet mee aan een party door de code in te voeren. De organisator kiest de muziek, die van Soundcloud vandaan gehaald wordt. Andere bronnen worden volgens de ontwikkelaar nog toegevoegd.

 

© PXimport

ClickMe

Reminders in de agenda van je Android zetten is nog steeds meer werk dan een paar woorden met pen op de achterkant van je hand. Dat kan efficienter, met ClickMe - Reminder in a click. Je voert de reminder in en bepaalt wanneer je eraan herinnerd moet worden. Eventueel koppel je een contactpersoon of een fotootje aan de reminder en klaar ben je. Je hoeft je handen er niet eens voor te wassen.

 

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten