De 11 beste Android-apps om je hersenen te trainen

Door: derek-walter | 21 mei 2015 09:28

Review

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3

Spelletjes spelen en apps gebruiken is leuk, maar het kan ook echt handig zijn. Je traint je hersenen en houd jezelf scherp. Hier zijn 11 Android-apps die je scherp houden - maar pas wel op voor in-app-aankopen en upgrades.

Lees ook: De 10 beste widgets voor je Android-tablet.

Lumosity

Lumosity is één van de zwaargewichten op het gebied van breinfitness, en het heeft een indrukwekkend aantal tools om je grijze cellen mee te trainen.

Je kunt je elke dag aanmelden voor een reeks spelletjes die je geheugen en concentratie trainen. Eerst is er een inventarisoefening, die je brein test op vaardigheden zoals het onthouden van vormen en verdwijnende kaarten. Als de app eenmaal je zwakke punten kent, ontwerpt het een trainingsregime om je te helpen om namen beter te onthouden en andere tekortkomingen van je brein ten einde te brengen.

De volledige dienst van Lumosity, met toegang tot meer spelletjes en data, is echter niet goedkoop. Een individueel plan kost 79,95 Amerikaanse dollar per jaar. Er zijn ook allerlei andere pakketten verkrijgbaar, zoals een levenslang abonnement voor 300 dollar.

Lumosity (gratis, met in-app aankopen)

Elevate

Elevate heeft een aanpak die gericht is op specifieke vaardigheden zoals lezen, schrijven en rekenen in plaats van brede cognitieve vaardigheden.

Ik vond vooral de openingsinventaris leuk, een concrete vaardighedentest door middel van spellen zoals het kiezen van een woord dat uit een zin moet worden gehaald of het testen van je geheugen na het lezen van een alinea. Na een paar dagen gebruik zag ik al minder onnodige woorden in mijn artikelen, iets waar mijn hoofdredacteur blij mee zal zijn.

Elevate Pro kost $45 per jaar en biedt 10 extra spellen, onbeperkte training, en premium-lesmateriaal. Je kunt nu ook je prestaties vergelijken met die van andere spelers.

Elevate (gratis, met in-app aankopen)

NeuroNation

NeuroNation gebruikt een wetenschappelijke benadering en richt zich op specifieke vaardigheden zoals geheugen, redeneren en herinnering. NeuroNation laat je, net als een aantal andere apps, kiezen waarop je je wilt richten, zoals bijvoorbeeld concentratie en geheugen.

Na de eerste evaluatie stelt het een reeks cursussen voor, waaronder een aantal spellen die je kunt spelen om je vaardigheden op die gebieden te verbeteren. In plaats van een jaarlijks abonnement kun je door te spelen specifieke cursussen ontgrendelen. Je kunt een set met activiteiten rondom een bepaalde functie, zoals geheugen, kopen voor $7 per stuk, of alle spellen voor $33. Je kunt uit veel verschillende dingen kiezen, dus het kan snel oplopen.

NeuroNation (gratis, met in-app aankopen)

Duolingo

Met Duolingo kun je gratis Spaans, Frans, Duits, Italiaans en veel andere talen leren. En dan bedoel ik echt gratis, zonder in-app-upgrades of abonnementen.

Je krijgt dagelijkse oefeningen door middel van een reeks activiteiten waarbij je een vertaling moet opschrijven, woorden moet matchen en zelfs in een microfoon moet spreken.

Als je voorbij het beginnersniveau komt, kun je een plaatsingstest doen die toetst hoe goed je de taal eigenlijk kent. Hiervoor moet je in die taal typen, dus om frustratie te voorkomen is het een goed idee om je toetsenbord aan te passen.

Misschien durf je pas te zeggen dat je de taal vloeiend beheerst als je in de echte wereld getest bent, maar Duolingo is een leuke manier om de bal aan het rollen te krijgen.

Duolingo (gratis)

0 Reactie(s) op: De 11 beste Android-apps om je hersenen te trainen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.