De 11 beste Android-apps om je hersenen te trainen

Door: derek-walter | 21 mei 2015 09:28

Review

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3

Fit Brains Trainer

Deze breinfitness-app komt van de mensen van Rosetta Stone, een groep taalspecialisten die zo veel mogelijk vertalingen van de wereldberoemde Rosetta Stone wil maken, wat zeker helpt voor de geloofwaardigheid ervan.

Deze app begint ook met een inventaris, maar Fit Brains Trainer heeft een unieke tool die vraagt naar je medische achtergrond, waarschijnlijk om daar bij het opstellen van je plan van aanpak rekening mee te houden. Het is aan jou of je echt eventueel hersenletsel, hoge bloeddruk of eventueel ADD wilt delen.

De spellen zijn gericht op cognitieve vaardigheden zoals concentratie, geheugen, en probleemoplossing. Ik vond de grafische kant niet zo scherp en meeslepend als die van Lumosity of Elevate, maar de lay-out voor het navigeren van de verschillende onderdelen vond ik goed.

Natuurlijk is er een Pro-pakket voor onbeperkte toegang tot alle oefeningen en persoonlijke gegevens. Het is veel goedkoper als je het volledige pakket binnen de app koopt, aangezien een levenslang abonnement $50 kost en een eenjarig abonnement $10. De introductie e-mail die ik ontving toen ik me aanmeldde stuurde me naar een pagina met veel hogere prijzen voor een lidmaatschap, zoals bijvoorbeeld $300 voor een levenslang abonnement. Probeer Fit Brains Trainer eens uit, en kies als het je bevalt de goedkopere upgrade binnen de app.

Fit Brains Trainer (gratis, met in-app upgrades)

Quizlet

Quizlet is bedoeld voor elke soort training die je maar wilt, aangezien het een digitale vorm is van de ouderwetse studiekaarten die sommige mensen zich nog van school zullen herinneren.

Het heeft een door gebruikers aangemaakte database met studiespelletjes voor vrijwel elk academisch onderwerp.

Wanneer je je aanmeldt (gelukkig maakt het gebruik van Google om het inlogproces te vereenvoudigen), moet je kiezen of je de app als student of als docent wilt gebruiken. Als docent kun je quizzen aanmaken en een groep studenten managen, waarbij ze toegang tot jouw spellen krijgen.

Quizlet (gratis)

Babbel

Babbel is een geweldige optie als je op zoek bent naar een tool om een taal te leren. Het maakt gebruik van spelletjes, gespreksoefeningen en het matchen van afbeeldingen om je door een nieuwe taal te begeleiden. De spraakherkenningstechnologie zal luisteren en je spraak evalueren wanneer je specifieke zinnen leest.

Je kunt de training voortzetten op de desktop of dat andere mobiele besturingssysteem, maar gelukkig is de Android-app even goed qua functies en ontwerp.

Bevalt het je? Een abonnement kost $12,95 per maand, of $83,40 per jaar.

Babbel (gratis, met in-app aankopen)

Neuron Gym

Neuron Gym is een goede workout als je nog niet helemaal klaar bent voor één van de apps waar je een abonnement voor nodig hebt.

Het heeft een goede verzameling spelletjes en puzzels voor het verbeteren van je concentratievermogen, geheugen en probleemoplossing. De interface is niet zo dynamisch als andere apps en de app is vooralsnog alleen ontworpen voor telefoons. Het ziet er op een Nexus 7 prima uit, maar op een grotere tablet oogt het waarschijnlijk wat opgeblazen.

De app is nog een beetje ruig (het bevindt zich in bètastadium) maar hij is voorlopig gratis, waardoor dit een prima optie is om een breinfitness-app uit te proberen.

Neuron Gym (gratis)

0 Reactie(s) op: De 11 beste Android-apps om je hersenen te trainen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.