De 11 beste Android-apps om je hersenen te trainen

Door: derek-walter | 21 mei 2015 09:28

Review

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3

Peak

Peak is één van de best uitziende apps van deze verzameling, met een minimalistische interface die goed bij Android past.

De spellen zijn gericht op belangrijke hersenfuncties zoals het geheugen, maar deze app biedt je de meeste aanpassingsmogelijkheden door middel van een lange lijst met vragen over waar je aan wilt werken. Peak is ook goed ontworpen, het bedrijf heeft de Android- en iOS-versies prominent op haar website gezet en levert regelmatig updates. Het is altijd verfrissend om te zien dat Android een keer niet op de tweede plaats wordt gezet.

Met de Peak Pro-upgrade krijg je persoonlijke workouts, extra statistieken en natuurlijk toegang tot alle spellen in de database. Het kost $5 per maand of $35 per jaar.

Peak (gratis, met in-app aankopen)

Rosetta Stone

Rosetta Stone heeft een reputatie die met de gerespecteerde naam overeenkomt. Het is de standaard voor het leren van talen, en de app is de beste in het genre, ook wat de interface betreft.

Het heeft een goede variatie aan oefeningen door het bij elkaar zoeken van afbeeldingen, spreken en het verkennen van de woordenschat rondom alledaagse voorwerpen.

Het is natuurlijk niet goedkoop, aangezien pakketten voor volledige toegang beginnen bij $130 als in-app-upgrade. Maar sommige dingen zijn hun geld waard, en dat is zeker het geval met Rosetta Stone als je echt een nieuwe taal wilt leren.

Rosetta Stone (gratis, met in-app upgrades)

Memrise

Memrise een ook een solide app on talen mee te leren, met een aantal extra's om je brein wat op te frissen.

Je kunt kiezen hoe intensief je de taaltraining wilt laten zijn, beginnend bij elementair, intermediair of gevorderd. De app gebruikt vervolgens afbeeldingen, meerkeuzevragen en andere taaloefeningen. Tijdens het testen kwam ik echter geen spraaktraining tegen.

De hoofdfunctie van Memrise is Mems, door gebruikers ingestuurde afbeeldingen die bedoeld zijn om je specifieke terminologie te helpen herinneren. Het helpt als je visueel ingesteld bent, maar mensen die dingen beter onthouden door middel van audio of andere middelen hebben pech.

Naast talen zijn er cursussen voor hoofdsteden en andere willekeurige onderwerpen die handig zijn om indruk te maken op een cocktailparty.

Een premium abonnement kost $59 per jaar en biedt je prestatie analyses, meer lessen over moeilijke worden en een aantal zogenaamde motivatietools.

De details zijn nogal vaag, dus ik zou aanraden om de gratis versie te gebruiken totdat je een goede reden ontdekt om te upgraden.

Memrise (gratis, met in-app upgrades)

0 Reactie(s) op: De 11 beste Android-apps om je hersenen te trainen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.