De 11 beste Android-apps van september

© PXimport

De 11 beste Android-apps van september

Geplaatst: 10 september 2015 - 08:58

Aangepast: 14 december 2022 - 15:18

Joris Peterse

Iedere maand schotelen we je Android-apps voor die ons op zijn gevallen. Praktisch, mooi, handig of gewoon leuk. Alles komt aan bod. Hier de elf beste apps van september!

Adblock Browser

Advertenties blokkeren is op de pc inmiddels behoorlijk gewoon geworden. Op je smartphone of tablet is dat wel anders. Veel websites vallen je lastig met banners, pop-ups en vervelend gedram om een app van de site te installeren. Met Adblock Browser installeer je een browser met geïntegreerde adblocker. De browser geeft je de mogelijkheid om ongestoord te browsen en heeft basale functionaliteit aan boord, zoals geïntegreerde (aanpasbare) zoekmachines, tabbladen, incognitomodus, opslaan van log-ingegevens en het opvragen van de desktopsite. De Adblock Browser is echter meer een browser om naast je standaardbrowser te gebruiken, want heel snel, uitgebreid of modern ogend is de Adblock Browser niet.

 

© PXimport

Drivemode - Driving Interface

Smartphone in de carkit en de app Drivermode aan! Drivermode geeft je een speciale interface met grote knoppen en stembediening zodat belangrijke functies van je smartphone op een zo veilig mogelijke manier bij de hand zijn. Je kunt Drivermode bijvoorbeeld gebruiken om muziek af te spelen, contacten te bellen, sms'jes voor te lezen. Ook werkt het samen met je favoriete navigatie-app (je kunt zelf instellen welke je het liefst gebruikt). In Drivermode geef je aan waar je naartoe wilt en de navigatie-app wordt opgestart. Drivermode blijft echter actief, zodat je tijdens het navigeren alsnog de functionaliteit paraat hebt.

 

© PXimport

Microsoft Hyperlapse Mobile

Een

is eigenlijk een filmpje dat op verhoogde snelheid afgespeeld wordt. Het is een ideale bewerking voor je filmpje als je anderen van het begin tot eind wilt blijven boeien. Met Microsoft Hyperlapse Mobile maak je eenvoudig hyperlapse-filmpjes van video's die al op je Androidtoestel staan of van video's die je direct vanuit de app zelf maakt. Wanneer je de video maakt vanuit de app kan dat met de camera aan de voorkant of achterkant en je kunt de flits als hulplichtje gebruiken. Vervolgens bij het bewerken kies je de gewenste afspeelsnelheid (x2, x4, x8, x16 of x32).

 

© PXimport

TUFFS Notification Shortcuts

De app TUFFS nestelt zich in je notificatiescherm met een extra balkje. In dit balkje heb je een vijftal knoppen waar je handig snelkoppelingen naar apps van maakt, zodat je die altijd snel bij de hand hebt. Maar er is meer programmeerbaar met de knoppen. Je kunt er direct een geselecteerd contactpersoon mee bellen, bladwijzer in je browser mee openen, systeeminstellingen wijzigen en veel meer. Het TUFFS-balkje is handig om alle belangrijke apps en onderdelen van je systeem in onder te brengen.

 

© PXimport

Splyce

Om een muziek-afspeellijst te maken voor bijvoorbeeld tijdens het sporten of voor op feestjes kun je Splyce goed gebruiken. In je muzieklijst selecteer je enkele gangmakers en Splyce zet ze voor je in een volgorde: tragere nummers eerst, opbouwend qua snelheid. Vervolgens geef je aan hoe de nummers in elkaar moeten overlopen en na hoeveel tijd (of gewoon na het einde van het nummer). Ook kun je het scherm van je toestel tijdens het spelen aanhouden om de beats visueel (en in je eigen kleurstelling) weer te geven. Dit kan zelfs gekoppeld worden aan Philips Hue-verlichting.

 

© PXimport

Ninja Snap

Je kent het wel. Je geeft je telefoon even af om een foto te laten zien aan een vriend en hij of zij begint na het zien van de foto meteen door de afbeeldingsgalerij te bladeren om te zien wat voor leuke foto's je nog meer hebt. Dat kan best vervelend zijn, vooral als ze door foto's bladeren die je eigenlijk liever niet deelt met anderen. Met Ninja Snap los je dit probleem op grappige wijze op. Je gebruikt de app niet alleen om een foto te tonen aan een ander, maar wanneer er gebladerd wordt verschijnen alleen maar foto's in beeld die ter plekke met de frontcam gemaakt worden.

 

© PXimport

Snowball

Vooral als je veel apps gebruikt op je Android, kan je het overzicht in je notificatiescherm verliezen vanwege al die apps die je iets willen laten weten. In dat geval is Snowball een handige app. Snowball is een notificatiescherm-vervanger die de nadruk legt op meldingen van apps. Je geeft eenvoudig per app of notificatie aan hoe belangrijk ze voor je zijn en Snowball zorgt ervoor dat alle meldingen gecategoriseerd (belangrijk en onbelangrijk) worden weergegeven en gemeld. Onderin vindt je drie knoppen, de linkerknop geeft je snelkoppelingen naar belangrijke systeeminstellingen, de middelste knop brengt je naar de notificaties en de rechterknop toont de verborgen notificaties, waar Snowball je verder niet mee zal storen.

 

© PXimport

ADV Screen Recorder

Soms is een screenshot niet voldoende, om bijvoorbeeld anderen uit te leggen hoe je iets instelt op je Android, of om grappige en interessante dingen te tonen. Met ADV Screen Recorder maak je een schermopname in de vorm van een filmpje, zodat je precies laat zien wat je op je toestel aan het doen bent. Tijdens de opname heb je in de rechterbovenhoek controle-knopjes. Na de opname kun je knippen en aantekeningen plaatsen.

 

© PXimport

Gluru

Met Gluru zet je je Android in als zakelijke persoonlijke assistent. De app is een middelpunt van waaruit je afspraken uit je agenda worden getoond, mensen met wie je samenwerkt en de documenten waarin je (samen)werkt, uit de cloud, maar ook lokaal. Door verschillende clouddiensten aan elkaar te koppelen geeft Gluru je slimme notificaties wanneer je waarmee aan de slag moet. Het enige wat assistent Gluru nog niet kan is koffie voor je halen.

 

© PXimport

Street View

Sinds kort is Google Street View losgetrokken uit de Google Maps-app. Je kunt Street View natuurlijk gebruiken om virtueel de straten van veel verschillende plekken op aarde te verkennen, hier kun je al uren zoet mee zijn. Maar ook biedt de app ruim baan voor gebruikersfoto's zelf. Je kunt foto's, panorama's en zelfs 360-graden afbeeldingen die anderen op locatie hebben gemaakt bekijken, of je voegt ze zelf toe aan de Google Street View-mappen.

 

© PXimport

DO

Wellicht heb je wel eens van IFTTT gehoord (tegenwoordig hebben ze hun naam ingekort naar IF), met deze webdienst knoop je aan de hand van recepten al je webdiensten en verbonden apparaten aan elkaar. Bijvoorbeeld een recept dat wanneer iemand je tagt in een foto op Facebook, deze foto automatisch wordt opgeslagen in Google Drive. Met DO, dat van dezelfde ontwikkelaars is, doe je in feite hetzelfde. Alleen in plaats van volautomatisch start je met DO een recept met de druk op een knop. Om een mailtje naar je eega te sturen dat je opgepikt kan worden, de lichten in huis uit te doen, de weg naar huis weer te geven. Hoe meer je met DO verbindt, hoe meer er mogelijk is!

 

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten