De 15 beste extensies voor Google Chrome

Door: onno-karman | 19 februari 2010 17:10

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3

6. GooglePreview

Deze extensie past de pagina met zoekresultaten van Google aan, door een voorbeeldafbeelding van de homepage van de gevonden websites toe te voegen. Google Preview is wellicht niet voor iedereen even nuttig, maar als u visueel bent ingesteld, dan kunt u zo nog sneller vinden wat u zoekt. Het mooie is ook dat het de laadsnelheid van de zoekresultaten amper lijkt te beïnvloeden: de pagina wordt razendsnel op het scherm getoverd. De afbeeldingen worden dan ook niet live gecreëerd, maar zijn afkomstig van speciaal voor dit doel ingerichte servers van SearchPreview. De afbeeldingen zijn daarom niet altijd actueel. Dat is met name het geval bij minder populaire websites. Ondanks dit minpuntje, kan het uw zoekervaring een stuk overzichtelijker maken.

GooglePreview voegt miniaturen van websites toe aan Google’s zoekresultaten.

7. Tab Menu

Als u veel op internet browst, dan zal het fenomeen ‘door de tabjes de browser niet meer zien’ u vast bekend zijn. Als u veel tabbladen geopend hebt, raakt u op een gegeven moment het overzicht kwijt, doordat de tabs te klein worden waardoor de titels niet meer zichtbaar zijn. Natuurlijk kunt u nu en dan een aantal tabs die u toch niet meer gebruikt weer sluiten. Een andere optie is om de Chrome-extensie Tab Menu te installeren. Met Tab Menu krijgt u een extra knop in de menubalk erbij, waar u alle geopende tabbladen in een verticaal menu kunt bekijken, verplaatsen en sluiten. Ga naar Tab Menu om de extensie te installeren.

Veel tabbladen open? Met Tab Menu kunt u ze bekijken in een handig verticaal menu.

8. Send from Gmail

Bent u een Gmail-gebruiker en leest en schrijft u uw e-mails voornamelijk in de browser? Dan vindt u deze extensie voor Chrome vast een handige toevoeging. Met Send from Gmail – een extensie uit de keuken van Google zelf – kunt u namelijk snel de url van interessante websites versturen via uw Gmail-account. Na installatie van de extensie Send from Gmail wordt naast de adresbalk een extra knop zichtbaar, met het bekende Gmail-logo. Met een druk op de knop, wordt een nieuw venster geopend met een nieuw bericht. Het onderwerp is al ingevuld en bestaat uit de titel van de pagina en in de berichttekt is de url al ingevuld. Mocht u niet op Gmail zijn ingelogd, dan moet u dit uiteraard eerst even doen. Deze extensie maakt bovendien van Gmail uw standaard e-mailprogramma.

Verstuur snel links van interessante websites met Gmail.

9. Select To Get Maps

Extensies kunnen bijzonder handig zijn en het internetten een stuk aangenamer maken. Een goed voorbeeld van zo’n extensie is Select To Get Maps. U merkt er niets van, tot u hem kunt gebruiken. Wanneer u een adres van bijvoorbeeld een bedrijf opzoekt en het adres op een plattegrond wilt zien, dan zou u normaliter het adres kopiëren en plakken in Google Maps. Deze extensie neemt u het werk uit handen en toont als u een adres selecteert een menu met twee opties: Show on map en Get directions to here. Met een keer klikken gaat u vervolgens direct naar Google Maps en wordt het adres op de kaart getoond en kunt u een route uitstippelen.

Selecteer een adres en met één keer klikken, gaat u direct naar Google Maps!

10. FreshStart - Cross Browser Session Manager

Met FreshStart kunt u uw browse-sessies opslaan. Stel: u bent op zoek naar een vakantiebestemming en u hebt meerdere websites van bijvoorbeeld vliegmaatschappijen, en hotelboekingsites in tabbladen geopend. Dankzij FreshStart kunt u al deze websites later weer snel openen in tabbladen met één druk op de knop. De extensie FreshStart voegt een extra knop toe aan de menubalk van Chrome. Druk op de knop om uw huidige internetsessie op te slaan en kies een logische naam om de sessie later weer makkelijk te kunnen herkennen. De extensie heeft ook nog een optie om alle Chrome-vensters en tabbladen elke vijf minuten automatisch op te slaan. Deze moet u echter wel handmatig activeren. Klik rechts op de FreshStart-knop, kies voor Opties, zet een vinkje voor Enable Crash Recovery en klik op Save.

Met FreshStart kunt u uw browsersessies snel en overzichtelijk opslaan.

0 Reactie(s) op: De 15 beste extensies voor Google Chrome

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.