De 3D-tablet komt eraan - Google heeft dit jaar nog een prototype beschikbaar

Door: chris-koenis | 06 juni 2014 11:00

Nieuws

Nog dit jaar kunnen ontwikkelaars bij Google het prototype van haar motion tracking 3D-tablet kopen. Kosten: 1024 dollar, een leuke link naar het binaire stelsel.

Google maakt haast met deel twee van Project Tango. De vorige maand onthulde tablet met 'motion tracking', waarmee de omgeving in 3D wordt geregistreerd, kan worden besteld. Tenminste, door de ontwikkelaars die er een succes van moeten maken. Zij kunnen zich nu aanmelden voor een Project Tango Tablet Development Kit. Met 1024 dollar ruim goedkoper dan de 1500 dollar die Google Glass hen kostte.

Specs bekend

Het Google's Advanced Technology and Projects (ATAP) team maakt ook direct de specs bekend van de tablet. Het apparaat is zoals eerder uitgelekt 7 inch groot en komt met de nieuw ontwikkelde NVIDIA Tegra K1 processor.

Verder heeft de Tango-tablet 4 GB aan RAM, 128 GB opslagruimte, een motion tracking camera, geïntegreerde dieptesensoren, WiFi, BTLE (Bluetooth low energy) en afhankelijk van regio en provider, 4G LTE.

Google benadrukt dat de kit bedoeld is voor professionele ontwikkelaars en dus niet consumenten. Developers krijgen bij aanschaf updates over software-algoritmen en nieuwe API's. Want zo schrijft het ATAP-team, deze technologie staat nog in de kinderschoenen.

Lees ook:

Google's Project Tango moet tablet van de toekomst brengen

1 Reactie(s) op: De 3D-tablet komt eraan - Google heeft dit jaar nog een prototype beschikbaar

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 6 juni 2014 19:50 darknessblade
  dus hij kost ongeveer 800 euro

  best goedkoop voor zo'n tablet met een terga k1, 4gb ram, 128gb opslag

  helaas is hij aleeen voor developers
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.