De 10 beste Android apps van november

Door: Joris Peterse Joris Peterse | 21 november 2014 18:56

Apps & Software

Iedere maand schotelen we je tien Android-apps voor die ons op zijn gevallen. Praktisch, mooi, handig of gewoon leuk. Alles komt aan bod. Hier de tien beste apps van november!

Alles bij de hand op je vergrendelscherm

Microsoft gaat Android eindelijk steeds serieuzer nemen en heeft een team ontwikkelaars ingezet dat met apps op andere platforms experimenteert. Next Lock Screen is hun eerste app en is een alternatief vergrendelscherm voor Android. Het vergrendelscherm is ingericht om je zo snel mogelijk in de juiste app te brengen. Het vergrendelscherm toont een klok, datum, aankomende kalenderevenementen en enkele directe snelkoppelingen naar apps en instellingen. Aangevuld met een fraaie achtergrondafbeelding. Je kunt een drietal vergrendelschermen kiezen, die aanspringen wanneer ze van toepassing zijn: een voor thuis, een voor onderweg en eentje voor op het werk. Het ontwikkelteam van Microsoft Garage weet praktisch met mooi te combineren. Probeer Next Lock Screen zelf eens uit!

Slimme wekker

Met AlarmPad heb je een wekker die net even wat meer functionaliteit aanbiedt dan de standaardwekker. Uiteraard is de basis aanwezig, je kunt een aantal alarmen instellen op gezette tijden en dagen. Dat is niet zo bijzonder. Handiger is dat je ook het weersvooruitzicht kan tonen in het alarm en je agenda kunt opnemen in de wekker, zodat de wekker je aan afspraken herinnert. Als je je aanmeldt kun je ook alarmen synchroniseren met andere apparaten. Tegen betaling breidt je de functionaliteit uit met de mogelijkheid het alarm af te zetten met NFC-tags en alternatieve alarmgeluiden. AlarmPad is uitgebreid en overzichtelijk, maar kan alleen niet tippen aan de wekker-app Timely.

Netwerkwapens

Netwerkscanner dSploit biedt een aantal krachtige netwerktools. Om de app te laten werken heb je echter niet alleen root-toegang nodig, maar ook Busybox. dSploit kun je gebruiken om jezelf toegang te geven tot wifinetwerken waarbij routers standaardwachtwoorden gebruiken, je kunt netwerkverkeer analyseren, maar ook manipuleren. Let wel op dat je strafbaar bent als je op andermans netwerk zit te klooien, maar voor een goede analyse of grap kun je dSploit natuurlijk gewoon op je eigen netwerk inzetten.

Dataverkeer scannen

Wil je eens goed nagaan welke apps er precies dataverkeer veroorzaken, om hoeveel gegevens dat gaat en met welke server de apps contact maken? Gebruik dan OS Monitor. Deze geeft een handig overzicht van al het actuele dataverkeer. Maar de app kan meer, zo kun je ook van alle app-processen zien hoeveel systeemcapaciteit ze opslokken en hoe zwaar het systeem over het algemeen wordt belast. Alle verzamelde systeem- en netwerkgegevens sla je desgewenst op in een logbestand.

Nokia op Android

Nu Nokia geen onderdeel meer uitmaakt van Microsoft zetten de restanten van het Finse bedrijf volop in op Android. Naast een fraaie tablet is ook de Z Launcher in de Play Store te vinden. Z Launcher biedt een alternatieve interface voor Android. Bovenin wordt de tijd en het actuele weer getoond, daaronder een lijst met apps die je regelmatig start. Door met je vinger leestekens op het beeld te schrijven verschijnen apps die letter in de lijst, een handige manier waarop je snel je apps start. Ook kan je hele woorden schrijven, waarna er een Google-zoekopdracht wordt gestart. De Z Launcher is echter wel heel minimalistisch en het is even wennen om in een wereld zinder widgets te werken. Maar toch, de snelheid en de overzichtelijkheid hebben ook hun charmes.

Fotoshow

Piktures is een alternatieve galerij app, die je foto's keurig indeelt in mooie albums. Het menu-overzicht brengt je snel naar een fotomap naar keuze. Maar het leukste is nog de agenda-weergave. In deze agenda zie je precies welke foto's op welke dag zijn gemaakt als een soort fotodagboek. Een andere indelingsmogelijkheid is om de foto's per locatie in te delen. Wanneer je door foto's bladert krijg je tevens een bewerk-knop te zien, die de afbeelding direct in de fotobewerker van Android opent.

Alle aanbiedingen op Steam

Ben je een pc-gamer? Installeer dan eens LootXP. Deze app houdt je op de hoogte van weggeefacties en andere aanbiedingen in online winkels van (voornamelijk) Steam en Origin. Niet alleen voor games, maar ook voor downloadbare uitbreidingen, items en andere zaken. De app biedt niet veel meer functionaliteit dan de website, maar het is een handige manier om er snel bij te wezen wanneer weer nieuwe gamespullen verloot worden.

Tijd voor een nieuwe achtergrond!

Nee, geen Pixarrobots in deze app. Wally biedt een enorme verzameling aan wallpapers. Ondanks dat de app een enorme hoeveelheid plaatjes toont, werkt de app opvallend soepel. Ook is het fijn dat in het overzicht meteen de resolutie van de wallpaper vermeld staat, zodat je meteen ziet of de afbeelding geschikt is voor jouw toestel. Druk je op het hartje, dan categoriseert de app de wallpaper bij je favorieten. Kies je een plaatje, dan krijg je aanvullende informatie en kun je de afbeelding met een druk op de knop meteen als achtergrond instellen, of opslaan op je Android.

De mooiste kalender

Android komt altijd met een voorgeïnstalleerde kalender, van Google, maar vaak ook nog eentje van de fabrikant van je toestel. Vergeet ze allebei! Today Calendar is alles dat je nodig hebt. De app toont overzichtelijk en fraai tegelijk je agenda-items in een dag-, week- en maandkalender en toont meteen of het op een geselecteerde dag drukker dan normaal wordt. Ook heb je een tweetal prachtige widgets beschikbaar, waarin je meteen te zien krijgt hoe volgeboekt je de komende tijd zit.

Ouderwets sms'en in nieuw jasje

Vanaf Android 4.4 was Google Hangouts opeens de standaard-app voor sms'jes. Het leverde Hangouts niet de gehoopte boost op en alle fabrikanten behielden hun eigen sms-app in hun Androidskin. Google is ietwat teruggekrabbeld en heeft nu ook een sms-app gemaakt die zonder Google-accountkoppeling gewoon het sms- en mms-verkeer afhandelt. Messenger ziet er goed en minimaal uit en biedt bovendien de optie om oude sms'jes te archiveren. Geen toeters en bellen, en dat is fijn voor een sms-app.

0 Reactie(s) op: De 10 beste Android apps van november

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.