De 12 beste tablets die je in 2015 kunt kopen

Door: Redactie Computer!Totaal Redactie | 07 september 2015 10:09

Review

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5

Tablets worden steeds beter, mooier en sneller. Het kan gebeuren dat je af en toe door de bomen het bos niet meer ziet, en dan is het lastig om te bepalen welke tablet het beste voor jou is. In dit artikel zetten we de 12 beste tablets van dit moment op een rij.

Dit artikel wordt aangepast naarmate we meer tablets testen. Hierdoor kunnen er veranderingen optreden in de tablets die hier behandeld worden.

ASUS Transformer Book Chi T300

De Transformer Book-serie van ASUS kenmerkt zich door de combinatie van tablet en laptop in één. De tablet kan in een toetsenbord worden gezet om zo door te kunnen als volwaardige tablet. Deze Chi T300-uitvoering draait Windows op een indrukwekkend 12,5 inch Full-HD scherm.

Qua specificaties zit het met de Transformer Book wel snor. De Core M-processor is krachtig genoeg, maar heeft als enorm voordeel dat hij geen koeling nodig heeft. Hierdoor heet ASUS de tablet zo dun kunnen laten, wat weer als keerzijde heeft dat er geen gewone usb-poorten op de tablet zitten. Gelukkig wordt er wel een micro-usb naar usb-kabeltje meegeleverd.

De ASUS Transformer Book Chi T300 is een mooie tablet-laptop-combinatie. De afwerking, koeling-vrije processor, batterijduur het scherm en de prijs maken het apparaat een aanrader. De twee batterijen (met verschillende opladers), het gewicht en de (voor deze prijsklasse) wat beperkte opslag zijn echter wel een smetje.

De Chi T300 heeft een indrukwekkend 12,5 inch FullHD-scherm.

Lees hier de volledige review van de ASUS Transformer Book Chi T300.

Koop dit product op Bol.com

Dell Venue 8 7000

De Dell Venue 8 7000 kan nog niet tippen aan Samsung's ontwerpen, maar het heeft zeker wat originaliteit met zijn staalgrijze chassis en accenten van zwart glas. Met zijn 6 mm is hij dunner dan de iPad Air - hoewel slechts met 0,1 mm - en het is één van de lichtste tablets die ik ooit heb vastgehad.

De Venue 8 draait op een vrijwel stock Android 4.4.4 KitKat, hoewel Dell een aantal extra applicaties heeft bijgevoegd die er een beetje vreemd uitzien. Met name de MaxxAudio-app, een equaliser voor de geweldige speakers van de Venue 8, heeft een interface die in 2010 is blijven steken. Maar het helpt om luide muziek af te spelen, dus het is een zonde die je makkelijk over het hoofd kunt zien.

Als je graag een tablet wil hebben van het bedrijf dat de laptop maakte die je van je IT-afdeling gekregen hebt, denk ik dat de Dell Venue 8 7000 je zal bevallen. Het is een formidabele concurrent van Apple's iPad en high-end Android-modellen, en je kunt lekker opscheppen over het dunne chassis.

De Dell Venue 8 7000 is vooral lekker dun.

Lees hier de volledige review van de Dell Venue 8 7000.