De voorjaarsschoonmaak wordt een eitje met deze 7 apps

Door: jasmine-france | 23 mei 2014 10:30

How To

De lente is volop doorgebroken in Nederland, en dus is het voor veel mensen tijd om aan die vervelende voorjaarsschoonmaak te beginnen. Gelukkig zijn er genoeg tools beschikbaar die deze ellendige klus een stuk makkelijker maken. Wij zetten zeven apps voor je op een rij.

Diepe reiniging van je huis

Wanneer het tijd is om met een schone lei te beginnen, is de eerste taak het volledig schrobben van je huis. Als je eerder geneigd bent om dingen uit te stellen in plaats van de boel aan te pakken, kijk dan eens naar Unfilth Your Habitat (€1,79; Android en iOS). (Disclaimer: De app zelf gebruikt een viezer woord dan "unfilth".) Deze brutale app heeft een unieke benadering, met "angstaanjagende motivatie voor uitstellers met een rommelig huis".

Zoals met veel schoonmaakapps, kun je standaard takenlijsten aanmaken per taak of kamer, en terugkerende klussen, maar Unfilth Your Habitat maakt gebruik van schuld, schaamte en wat scheldwoorden om je te motiveren ze daadwerkelijk te doen. De beste functie is ongetwijfeld Challenges, waarbij je vijf, tien of twintig minuten de tijd krijgt om bepaalde taken gedaan te krijgen. Je kunt ook de geïntegreerde timer gebruiken om jezelf te belonen met een pauze na een bepaalde hoeveelheid werk dat je gedaan hebt.

Organiseer je kast

Nu je huis er tip top uitziet is het tijd om de kast aan te pakken. Houd om te beginnen alles wat je de afgelopen zes maanden niet gedragen hebt apart. Download daarna een goede organisatie app zoals Stylitics (gratis; Android en iOS). Met Stylitics kun je een virtuele kast creëren zodat je eenvoudig alle items die je hebt kunt zien en outfits kunt creëren zonder dat je de kleding van de hangers hoeft te halen. Bovendien heeft de app een geïntegreerde kalender die bijhoudt wanneer je voor het laatst een item of outfit gedragen hebt, zodat je er eerder achter kunt komen wanneer je dingen niet gebruikt en ze maar beter kunt doneren of verkopen.

Verkoop je spullen

Vergeet niet dat kleding niet het enige is wat je kunt doneren of verkopen. De grote schoonmaak is het perfecte moment om alles wat je niet gebruikt weg te doen, van elektronica tot meubilair. Alles wat niet te erg versleten is kun je te koop aanbieden via bijvoorbeeld de app van Marktplaats (gratis; Android, Windows Phone en iOS).

Je kunt binnen de app zelf foto's nemen van je items, een advertentie aanmaken, en reageren op geïnteresseerde kopers. Met CPro kun je ook posts bewerken en items opnieuw aanbieden als een advertentie verlopen is.

Je telefoon opschonen

Geen enkele schoonmaak is compleet zonder dat je je digitale leven ook aanpakt. Het is gemakkelijk om te vergeten dat onze telefoons ook vol rommel komen te staan, en gezien het feit dat we ze constant gebruiken zou dat geen verrassing moeten zijn. Er zijn talloze apps beschikbaar om je apparaat op te schonen, en de meeste zijn gratis. Voor Android is een van de populairste apps Clean Master (gratis).

Deze app is enorm simpel en heeft beperkte opties, maar hij doet wat hij behoort te doen. Hij identificeert overbodige bestanden en schoont ze met één druk op de knop, stelt je in staat om bloatware te deïnstalleren, en heeft een geheugen boost functie. De app bevat ook een beveiligingsscanoptie die je persoonlijke informatie helpt te beschermen.

iPhone gebruikers zullen veel hebben aan Cleaner (gratis), een andere simpele app die beperkte maar handige functies biedt. De app laat de snelheidsprestaties van je apparaat zien en hoeveel geheugen er in gebruik is, en je kunt het met één druk op de knop opschonen. Er zit ook een cache opschoonfunctie bij, die je het beste één of twee keer per maand kunt gebruiken.

Je huis netjes houden

Schoonmaken zal voortaan nog gemakkelijker gaan als je alles regelmatig op orde houdt. Om dat voor elkaar te krijgen kunnen Android gebruikers FlyHelper (gratis) gebruiken. Deze app heeft een simpel, goed gestructureerd menu wat toegang biedt tot verschillende handige functies. Met Routines kun je herhaalde taken kunt instellen, met Zones kun je bepalen hoe je je huis schoonhoudt en met de Menu Planner kun je wekelijkse maaltijden plannen. De Day Plan functie laadt je dagelijkse routines en welke zone je moet schoonmaken, en biedt een plan met algemene tips en vragen om je dag georganiseerd te houden.

Voor de iOS gebruikers is er HomeRoutines (€4,49), een veelzijdige checklist app die je prestaties beloont met gouden sterren. Met HomeRoutines kun je de frequentiestructuur van je taken bepalen, van dagelijks tot per seizoen, of je kunt de geïntegreerde takenlijst gebruiken voor eenmalige klussen. Er is ook een timer voor uitdagingen voor snelle schoonmaakklussen, en een Focus Zone onderdeel met gedetailleerde schoonmaaklijsten op basis van plekken in huis.

Dit is een vrij vertaald artikel van onze Amerikaanse zustersite TechHive.com. Beschreven termen, handelingen en instellingen kunnen regiogebonden zijn.

0 Reactie(s) op: De voorjaarsschoonmaak wordt een eitje met deze 7 apps

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.