De Windows RT-tablet 2520 van Nokia [Foto's]

Door: Jasper Bakker | 22 oktober 2013 10:48

Nieuws

Nokia brengt een eigen 10 inch tablet op de markt, met Windows RT. De Lumia 2520 komt in vier kleuren, is LTE-compatibel, heeft 32 GB aan opslagruimte en heeft een slot voor microSD-geheugenkaarten.

De tablet heeft een 10,1 inch scherm dat een HD-resolutie van 1920 bij 1080 pixels haalt. Ter bescherming zit er Gorilla Glass 2 op het multitouch-scherm. De Lumia 2520 draait de nieuwe 8.1-versie van Windows RT, wat een afgeslankte variant is van Windows 8. RT draait op ARM-processors en is dus niet compatibel met reguliere Windows-programma's (die zijn gemaakt voor x86-processors).

Lumia-tablet versus Surface 2

De RT-tablet van Nokia is ook verkrijgbaar met een keyboardcover (het Nokia Power Keyboard) dat gelijk dienst doet als stand. De tablet valt dan schuin rechtop te zetten om op een tafel of bureau te worden gebruikt als laptop. Deze accessoire heeft twee USB-poorten en een ingebouwde accu die vijf uur extra werktijd moet bieden. Voor alleen de tablet claimt Nokia een batterijduur van tien uur. Voor opladen is er een 'turbo-boost' waarmee de accu binnen één uur op 80 procent zit.

Nokia onthult zijn eigen tablet precies op de dag dat Microsoft de tweede generatie van zíjn eigen tablet uitbrengt. De Surface 2, verkrijgbaar in een 'pc-variant' met Windows 8 Pro en in een ARM-variant met Windows RT, gaat vandaag ook in Nederland in de verkoop. Microsoft neemt Nokia's divisie voor mobiele apparaten over en krijgt daarmee naast de Lumia-smartphones ook deze nieuwe tablet in huis.

0 Reactie(s) op: De Windows RT-tablet 2520 van Nokia [Foto's]

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.