Developers mijden Android Honeycomb

Door: tonie-van-ringelestijn | 04 juli 2011 12:27

Nieuws

Erg weinig ontwikkelaars hebben tot nu toe apps gemaakt voor Android 3.0 (Honeycomb), de Android-versie voor tablets. Er zijn maar een paar honderd Honeycomb-apps.

In vergelijking met de iPad, waarvoor nu meer dan 100.000 apps beschikbaar zijn, is het aantal Honeycomb-apps specifiek geschikt voor tabletgebruik marginaal, schrijft PC World. Uit een rondvraag onder ontwikkelaars blijkt dat de voornaamste oorzaak een kip-ei kwestie is. Het ontwerpen voor een groter formaat scherm vereist extra werk en dat moet het tabletplatform wel waard zijn. Op dit moment is dat niet het geval.

Extra handwerk

De hoeveelheid extra werk voor Honeycomb is ook relatief veel. Zo zorgt de ontwikkelkit (SDK) voor Android niet automatisch voor het opschalen van lettertypes tussen Android 2.x-apps en Android 3.x-apps. Ontwikkelaars moeten dus zelf specifiek code opnemen om een app voor Android-smartphones er goed uit te laten zien op het grotere scherm van een Honeycomb-tablet.

Belangrijke development engines van derden, zoals Unity, passen de graphics nog niet aan grotere schermen aan. Voor kleine bedrijven is de werklast te groot om nu al in Android 3.x te investeren, blijkt uit de reacties van ontwikkelaars aan PC World.

Weinig vraag

Daarnaast zou ook de vraag vanuit consumenten naar specifieke tablet-apps voor Android nog erg klein zijn. Zonder grote vraag zijn er weinig inkomsten en is er weinig reden om apps te maken, zeker niet gezien de vereiste extra inspanning.

Bovendien is het voor eindgebruikers lastig om apps geoptimaliseerd voor Honeycomb te vinden in de Android Market. Afgezien van de apps die door Google zijn geselecteerd voor de Featured Tablet Apps-sectie is er geen manier om te zoeken naar apps per systeemversie (Android 2.x of 3.x).

iPad blijft voorop

De verkoop van Android-tablets blijft nog erg achter bij die van de iPad, waarvan er al meer dan 25 miljoen zijn verkocht. Van de bestverkochte Android-tablet, de Eee Pad Transformer van Asus, zijn er volgens PC World zo'n 400.000 over de toonbank gegaan.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Developers mijden Android Honeycomb

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.