Dit kunnen we verwachten van de Surface Go 2

Door: Justin Doornekamp | 26 mei 2020 09:30

Nieuws

Microsoft heeft de Surface Go 2 aangekondigd, de opvolger van het in 2018 verschenen origineel, en bevat tal van aanpassingen. Dit kun je van de nieuwe tablet verwachten.

De Go 2 heeft een scherm van 10,5-inch gekregen, ten opzichte van het 10-inch scherm van het origineel. Dat klinkt niet als een groot verschil, maar op wat kleinere schermen zoals deze, helpen de kleine beetjes wel degelijk. Ook is er dit keer een hogere resolutie aanwezig, namelijk 1920 bij 1280 pixels, evenals een hogere pixeldichtheid (namelijk 220 pixels per inch).

In de Go 2 vinden we ook nieuwe microfoons, twee 5-megapixel camera’s (één aan de voorkant en één aan de achterkant) en een verbeterde accu. Volgens Microsoft kan de batterij tot tien uur meegaan. De tablet is nog steeds even compact als het origineel, maar is met 544 gram iets minder zwaar dan de voorganger.

Bovendien is het prijskaartje vanaf 459 euro net aantrekkelijk genoeg voor degenen die een goedkope Windows-tablet willen zonder de dure toeters en bellen van de Surface Pro of Surface Pro X. Overigens heb je voor de basisprijs niet de sterkste Intel Core M3-processor. Hier moet je meer voor betalen. Het basismodel moet het doen met de Pentium Gold 4425Y, hetgeen slechts een iets betere processor is dan de Pentium 4415Y van het model uit 2018. Wil je de Intel Core M3-processor dan betaal je al snel meer dan 700 euro voor de tablet.

Hoewel het logisch is dat je voor een sterkere processor meer moet betalen, zullen sommige gebruikers mogelijk wat teleurgesteld zijn dat de Go 2 ook niet standaard wordt geleverd met een toetsenbord of stilus, twee accessoires die bijna onmisbaar zijn als je alles uit de tablet van Microsoft wilt halen. Wil je beide accessoires erbij hebben, dan mag je al snel ruim tweehonderd euro bovenop de standaardprijs van de tablet rekenen.

Concurrentie

Diverse concurrenten zijn Microsoft al voor gegaan en brachten recent tablets op de markt die nog veel goedkoper zijn en een vergelijkbare schermgrootte hebben. Zo verscheen er vorig jaar nog een nieuwe iPad met een 10,2-inch scherm en een prijskaartje vanaf 389 euro. Sinds april van dit jaar ligt bovendien de Galaxy Tab S6 Lite van Samsung in de winkels voor een prijs van 379 euro.

De tijd zal leren of Microsoft met de Surface Go 2 successen gaat boeken of dat de concurrentie toch aan het langste eind trekt. De laptop van Microsoft is inmiddels direct beschikbaar.

0 Reactie(s) op: Dit kunnen we verwachten van de Surface Go 2

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.