Facebook biedt bescherming tegen Android-malware

Door: henk-jan-buist | 17 oktober 2012 15:42

Nieuws

Facebook versterkt zijn reeks antivirusproducten waarmee gebruikers van het sociale netwerk malware kunnen weren. Voor het eerst zit daar bescherming voor Android-toestellen bij.

De AV Marketplace van Facebook is uitgebreid met een aantal nieuwe leveranciers, waaronder AVG, Avira en Kaspersky. De antivirusdienst van het sociale netwerk biedt ook producten aan voor mobiele gebruikers op het Android-platform. Het gaat hierbij om trialversies.

Downloadportal proefversies

De pakketten voor de pc zijn in de meeste gevallen softwarebundels die gebruikers 6 maanden beschermen tegen malware. Het gaat om dezelfde bundels die ook via de sites van bijvoorbeeld McAfee, Norton en TrendMicro zijn te downloaden. Facebook biedt een samengevoegde downloadportal aan, zodat gebruikers direct een pakket kunnen kiezen.

Facebook breidt met de toevoeging de capaciteit uit van zijn url-blacklist. Als mensen een link naar een malafide downloadbestand plaatsen, waarschuwt Facebook zijn gebruikers voordat ze de pagina verlaten dat de hyperlink naar een gevaarlijk bestand voert.

Malwarebescherming voor Android

Via Facebook is de software te downloaden, maar gebruikers moeten wel door een aantal hoepels springen. De AV Marketplace moet toestemming krijgen, gebruikers moeten het product liken en vervolgens moet er bij de leverancier ook nog het een en ander gedaan worden. Zo moet er bij McAfee ook nog een account worden aangemaakt die per e-mail geactiveerd moet worden, maar daarna ben je wel 7 hele dagen beschermd.

De proefversie McAfee Mobile Security werkt met Android 2.1 en hoger, en biedt bescherming voor 7 dagen. Het Android-pakket van Norton werkt met een freemium-model waarbij sommige delen gratis beschikbaar zijn en voor bepaalde features betaald moet worden. Nortons software is beschikbaar voor Android 2.2 of hoger. Beide pakketten zijn trouwens ook via Google Play te downloaden.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Facebook biedt bescherming tegen Android-malware

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.