Facebook lanceert iPad-app en mobiel platform

Door: sebastiaan-bareman | 11 oktober 2011 16:39

Apps & Software

Facebook introduceerde gisteren zijn eerste langverwachte officiële iPad-app, compleet met aangepast mobiel platform voor het spelen van games.

De introductie van een iPad-app liet lang op zich wachten. Gebruikers waren genoodzaakt om de iPhone app te gebruiken op hun iPad of om een namaak-app van andere bedrijven te gebruiken.

De app is een afgeslankte versie van de website en mist daardoor een aantal belangrijke features zoals het aanpassen van het gebruikersprofiel en aangemaakte bedrijfspagina's.

Mobiel Platform

Facebook introduceert hiermee ook zijn mobiele platform, dat het onder meer mogelijk maakt om te gamen met mobiele browsers zonder flash. Een aantal developers van bekende Facebook-apps, zoals Branchout, EA en Zynga, transformeerden hun app naar html5. Voor te complexe apps linken developers de gebruikers door naar hun eigen iOS-apps.

Het doorlinken naar de html5 Web-based app is volgens All Things D standaard voor Androidgebruikers. Facebook-CTO Bret Taylor meldt tegenover de techsite dat ze aan het werk zijn om de Androidapplicatie ook een update te geven.

[youtube]-ejuEXIJDNs[/youtube]

CNET maakte een demo van de nieuwe app.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Facebook lanceert iPad-app en mobiel platform

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.