Films kijken op je tablet: zo doe je dat

Door: Richard Veenstra | 21 juni 2017 11:18

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Pagina 2

Tip 07: Opslag

Als je veel films op je tablet wilt opslaan, dan heb je genoeg schijfruimte nodig. Vooral bij een iPad is dit een probleem, omdat je geen sleuf voor een sd-kaart op je Apple-tablet vindt. Een film van anderhalf uur in hd-kwaliteit kan al snel 2 tot 3 gigabyte groot zijn. Een iPad met 16 gigabyte is dus snel vol als je bedenkt dat het besturingssysteem en je andere apps ook al een paar gigabyte in beslag nemen. Mocht je nog een iPad willen gaan kopen, kijk dan zeker ook naar de opslagcapaciteit! Het voordeel van een Android-tablet is dat je gemakkelijk schijfruimte kunt uitbreiden door een micro-sd-kaartje in je tablet te klikken. Zorg wel voor een kaartje met snelle doorvoersnelheden. Je hebt drie opties voor micro-sdhc- en micro-sdxc-kaartjes in je tablet: Class 10, UHS-1 Class 1 en UHS-1 Class 3. Die laatste is het snelste.

Tip 07 Een sdxc-kaartje vergroot de opslag van je tablet enorm.
De opslagruimte van een Android-tablet breid je makkelijk uit met een micro-sd-kaartje

Tip 08: Streamen

Een handige mogelijkheid om films te kijken, is via een streaming-dienst. Het grote voordeel is dat je voor een vast bedrag per maand toegang hebt tot een enorme bibliotheek. Het grootste nadeel is natuurlijk dat je een goede wifi-verbinding moet hebben op je vakantiestek. Je databundel is waarschijnlijk niet geschikt om zoveel gigabytes aan data te verbruiken. Denk er ook aan dat sommige campings en hotels wel een wifi-netwerk hebben, maar de snelheden waarschijnlijk veel lager liggen dan bij je thuisnetwerk. In de volgende tips lees je meer over de beste streaming-diensten.

Tip 08 Bij streaming video denk je waarschijnlijk meteen aan Netflix.

Tip 09: Netflix

De bekendste streaming-dienst is ongetwijfeld Netflix. De dienst biedt voornamelijk series aan, waaronder erg goede eigen producties als Stranger Things, House of Cards en The Crown. Films zijn ook te vinden, maar het aanbod is beduidend kleiner dan in de iTunes Store of Google Play. De films zijn meestal ook niet heel recent. Sinds kort kun je overigens series en films downloaden voor offline gebruik. Als een aflevering of film beschikbaar is voor offline gebruik, dan zie je op de pagina een pictogram met de tekst Downloaden staan.

Als je genoeg ruimte op je tablet hebt, kun je thuis alvast een paar goede films en series downloaden en deze tijdens je vakantie kijken. Je hebt hiervoor dan geen wifi-verbinding of databundel nodig. Je kunt zelfs films in het vliegtuig kijken als je de vliegtuigmodus aan hebt staan. Wil je weten welke films er in je offline-lijst staan, tik dan links bovenin op de drie streepjes en kies voor Mijn downloads. Netflix heb je al vanaf 7,99 euro per maand met een Basic-abonnement. Wil je met twee mensen verschillende series kijken op twee apparaten, dan heb je een Standaard-abonnement van 9,99 euro per maand nodig.

Tip 09 Breaking Bad is een van de successeries op Netflix.

Van tevoren downloaden

In elk land is het aanbod van Netflix anders en zo kan het zijn dat je favoriete Nederlandse serie in Spanje niet te zien is. Een tip is om in Nederland de afleveringen alvast te downloaden. In het buitenland kun je nu je series vinden in je downloadlijst. Omgekeerd werkt dit natuurlijk ook: als je in Frankrijk een leuke serie hebt ontdekt, kun je de afleveringen downloaden en terug in Nederland vanuit je downloadlijst bekijken.

Tip 10: Andere diensten

Een Netflix-concurrent is de app Videoland van RTL. Voor 8,99 euro per maand kun je hier films en series zonder reclame kijken. Het aanbod is een beetje anders dan dat van Netflix en vooral Nederlandstalige series en films zijn in Videoland goed vertegenwoordigd. Je kunt de dienst twee weken voor 1 cent uitproberen en net als bij Netflix kun je sommige series en films downloaden voor offline gebruik. Amazon heeft ook een streaming-dienst met de naam Amazon Prime Video. Het aanbod is op dit moment in Nederland nog een beetje karig, maar dat komt doordat de dienst nog niet zo heel lang actief is in ons land. Voordeel is dat Amazon de eerste maanden slechts 2,99 euro per maand kost en daarna met 5,99 euro per maand ook nog een stuk goedkoper is dan Netflix. Niet alle films hebben overigens Nederlandstalige ondertiteling.

Tip 10 Het aanbod van Amazon is op dit moment nog niet heel groot, vandaar dat de dienst ook nog goedkoper is dan zijn concurrenten.
Amazon kost de eerste maanden slechts 2,99 euro per maand: leuk uitprobeer-prijsje dus

Tip 11: MUBI

Ben je een liefhebber van arthouse-films en hoef je geen Hollywood-blockbusters op je tablet te kijken, neem dan een abonnement op MUBI. MUBI kun je zien als een online bioscoop. Op elk moment heeft de dienst dertig films in de aanbieding. Elke dag wordt er een nieuwe film aan toegevoegd en na dertig dagen verdwijnt de film weer uit het aanbod. De kwaliteit van de films is erg goed. Het aanbod is een goede mix van oude en nieuwe films én het is gevarieerd: zo word je ook geattendeerd op goede films uit bijvoorbeeld Egypte, Japan en Colombia. Het aantal Franse films is overigens vrij hoog in de selectie. Je kunt de films van MUBI kijken op je tablet of pc. Een abonnement kost 5,99 euro per maand. Via de Android- en iOS-apps kun je films ook downloaden voor offline gebruik.

Tip 11 Met MUBI kun je altijd kijken naar nieuwe, speciaal voor het platform geselecteerde films.

0 Reactie(s) op: Films kijken op je tablet: zo doe je dat

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.