Firefox 16 offline wegens veiligheidsprobleem

© PXimport

Firefox 16 offline wegens veiligheidsprobleem

Geplaatst: 11 oktober 2012 - 08:52

Aangepast: 16 november 2022 - 09:22

Elmar Rekers

Mozilla heeft Firefox 16, dat eerder deze week werd gelanceerd, offline gehaald. Er is een 'kwetsbare plek' in de beveiliging van deze browser gevonden. Mozilla biedt tijdelijk Firefox 15 weer aan op zijn website.

Momenteel wordt er door Mozilla druk gewerkt aan een oplossing voor het probleem, en verwacht wordt dat er vandaag of morgen een update voor Firefox 16 kan worden uitgerold. Tot die tijd adviseert Mozilla zijn gebruikers om Firefox 15 te gebruiken, waarin het probleem niet zou zitten.

Toegang tot url's

"De kwetsbare plek kan een schadelijke site de mogelijkheid geven om in te zien welke websites een gebruiker heeft bezocht, en kunnen ze toegang krijgen tot de url en url-parameters", aldus Mozilla op zijn blog. Er zijn momenteel geen indicaties dat er ook misbruik wordt gemaakt van de kwetsbaarheid.

Met Firefox 16 maakt Mozilla het voor gebruikers onder mee mogelijk om apps te installeren en zijn er verbeterde ontwikkelaars-tools beschikbaar. Hoewel ook de Android-versie van de browser door het lek getroffen is, heeft Mozilla hier al een patch voor vrijgegeven.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten