Floating Notifications: De handigste notificaties voor Android

Door: Robin Smit | 19 juni 2013 16:40

Apps & Software

Onlangs introduceerde Facebook met Chat Heads een handige manier om sneller met contactpersonen op Facebook te chatten. Voor fans van deze functie is er nu goed nieuws, want met Floating Notifications kan je de voordelen van Chat Heads nu bij alle apps gebruiken.

Floating Notifications is een app voor Android die het mogelijk maakt om notificaties op je smartphone als een zwevend venster boven andere apps te vertonen. Net als bij Chat Heads wordt dit gedaan in de vorm van een cirkel die je op een locatie van jouw voorkeur op het scherm kan laten verschijnen. Wanneer je de cirkel selecteert zul je meer informatie krijgen over de betreffende notificatie. In het geval van bijvoorbeeld Whatsapp zal dit een preview zijn van een bericht dat je hebt ontvangen.

Anders dan bij Facebook Chat Heads is het niet mogelijk om vanuit de notificatie te reageren op een bericht. Wanneer je dit wel wil doen selecteer je de preview van een bericht om vervolgens naar de betreffende app te worden doorverwezen. Dit hadden we graag anders gezien.

Wel erg handig aan Floating Notifications is de mogelijkheid om precies in te stellen welke notificaties je van welke apps wil zien. Zo zul je met het gebruik van de app niet continue notificaties in beeld zien die niet relevant zijn. Tijdens het testen ervoeren wij dat de app het beste tot zijn recht komt wanneer je alleen gebruik maakt van de notificaties voor echt belangrijke berichten, zoals e-mail of Whatsapp. Wanneer Floating Notifications te veel in beeld verschijnt zul je de app namelijk als snel als hinderlijk gaan ervaren. Helemaal wanneer je graag een spelletje speelt op je telefoon.

Kortom

Floating Notifications is handige app die notificaties op je Android smartphone als overlay op je scherm plaatst. Aangezien de notificaties hiermee nogal aanwezig zijn komt de app het beste tot zijn recht wanneer je alleen notificaties van belangrijke apps op deze manier laat verschijnen. Wat we erg jammer vinden is het ontbreken van de mogelijkheid om direct vanuit de notificaties te reageren op een bericht.

Score 7/10

Prijs: € 1,49 (probeer-versie beschikbaar)

Beschikbaar voor: Android

Download Floating Notifications op Google Play

0 Reactie(s) op: Floating Notifications: De handigste notificaties voor Android

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.