Futuristische Google-bril verschijnt begin 2013

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 28 juni 2012 11:44

Apps & Software

Google zal zijn futuristische Project Glass begin 2013 beschikbaar stellen voor ontwikkelaars. Dit met een prijskaartje van 1500 dollar. Een jaar later moet de augmented reality-bril ook voor consumenten verschijnen.

Google presenteerde het testmodel van Project Glass woensdag tijdens de I/O-conferentie in San Francisco. De Explorer Edition is bedoeld om software-ontwikkelaars vroegtijdig met de gadget in aanraking te brengen, en deze zal begin volgend jaar beschikbaar komen. "Het betreft hier echter nog niet het definitieve ontwerp", aldus Google-topman Sergey Brin.

Real-time informatie

De bril is onder meer voorzien van een touchpad, camera, microfoon en verschillende sensoren. Hij kan daarnaast verbinding maken met internet via een smartphone. Dit alles stelt de drager in staat om bijvoorbeeld real-time informatie te krijgen over mensen en gebouwen. Ook kunnen er e-mails, nieuwsberichten en andere informatie worden weergegeven op het kleine display dat net boven het blikveld van het rechter- of linkeroog hangt.

Op welke manier de consument deze bril uiteindelijk zal gaan gebruiken is volgens Google echter nog niet helemaal duidelijk. De fabrikant laat de functionaliteiten vooral afhangen van de inventiviteit die ontwikkelaars tonen als het testmodel begin 2013 verschijnt. Het uiteindelijke ontwerp zal hier op worden aangepast.

Wanneer Googles Glass precies in de winkelschappen zal liggen is dus nog niet duidelijk. Wel kon de internetgigant melden dat de prijs voor consumenten aanzienlijk lager zal zijn dan de Explorer Edition van 1500 dollar.

0 Reactie(s) op: Futuristische Google-bril verschijnt begin 2013

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.