G Data AntiVirus en InternetSecurity 2012

Door: Edmond Varwijk | 30 november 2011 14:03

Apps & Software

Als enige van de beveiligingsproducten voor consumenten jaagt G Data met twee scanmodules op malware. Het behaalt zo al enkele jaren erg goede resultaten in de verschillende tests bij het opsporen en verwijderen van malware. Maar weet het ook met de andere onderdelen te overtuigen?

In deze test behandelen we de 2012-versies van de AntiVirus en de uitgebreidere InternetSecurity van G Data. De InternetSecurity bevat dezelfde functies als AntiVirus, maar uitgebreid met onder andere een firewall, anti-spam en ouderlijk toezicht. Maar zijn deze extra functies de meerprijs ook waard?

G Data AntiVirus 2012

G Data AntiVirus 2012 heeft een rustige en overzichtelijke interface. Bijzonder is dat het programma alle bestanden en gegevens die in- en uit de computer gaan twee keer scant. Anders dan de meeste andere beveiligingsproducten heeft G Data namelijk geen eigen scantechniek, maar heeft het de engines van Avast! en BitDefender in licentie. Het vult deze aan met eigen technieken zoals die voor rootkitbeveiliging. Ook de 'signatures' waarmee virussen worden herkend zijn een combinatie van input van Avast! en BitDefender aangevuld met eigen uitbreidingen. Ondanks de dubbele scantechniek gebruikt G Data niet meer resources dan andere beveiligingsproducten en zit het met de snelheid in de middenmoot. De testresultaten op het gebied van virusherkenning behoren tot de top.

De producten van G Data hebben een opgeruimde interface, zijn prettig in het gebruik.

Een nieuw onderdeel in de 2012-versie is BankSafe dat specifiek internetbankieren veiliger maakt. Door een essentiële browser-dll te kopiëren en te vergelijken met het origineel waarborgt dit gedeelte een veilige verbinding met uw bank. Telkens wanneer deze dll wordt gebruikt om een beveiligde verbinding te starten, wordt er gekeken of de browser-dll nog intact is. Dit beschermt effectief tegen Trojaanse-paarden als Zeus en Spyeye en werkt in combinatie met Internet Explorer, Chrome en Firefox.

[/url]

G Data werkt met twee scanmodules voor betere herkenning en verwijdering.

G Data InternetSecurity 2012

G Data InternetSecurity 2012 deelt met de AntiVirus de rustige en overzichtelijke interface. Ook het vermelden waard is het feit dat u er een Android-applicatie gratis bij krijgt. De extra functies die InternetSecurity 2012 biedt in vergelijking met AntiVirus 2012 zijn anti-spam, een firewall, een programma om bestanden definitief van uw schijf te wissen en ouderlijk toezicht. Het ouderlijk toezicht werkt samen met de Windows-gebruikersaccounts en beschikt over de mogelijkheid per gebruiker het internetgebruik te reguleren. Om te weten te komen wat de gebruikers daarna op internet hebben uitgevoerd kunt u de logboeken raadplegen. Wat helaas ontbreekt, is de mogelijkheid om als beheerder via een online portal wijzigingen in de regels van de gebruikers aan te brengen. U moet dit dus fysiek op dezelfde pc instellen als waar uw kind op werkt. Ook moeten de regels indien er meerdere pc's in een huis zijn, handmatige overal opnieuw worden geconfigureerd. Jammer als u een bundel met drie licenties hebt aangeschaft. G Data InternetSecurity heeft de focus daarmee vooral op beveiliging liggen en zou toch eens iets meer naar de gebruikspraktijk van tegenwoordig moeten kijken waarin meerdere pc's in één huis heel normaal zijn. Concluderend zijn we dan ook enthousiaster over het aanbod van G Data AntiVirus 2012.

De G Data firewall kan zowel volledig automatisch als volledig handmatig worden ingeregeld.

G Data AntiVirus 2012

Prijs € 29,95 (1 jaar, 1 gebruiker) € 44,95 (1 jaar, 3 gebruikers)

Taal Nederlands

Medium 1 dvd of download (338 MB)

Proefversie 30 dagen

OS Windows XP/Vista/7 (32 en 64 bit)

Systeemeisen 512 MB geheugen, 600 MB harde-schijfruimte

Maker G Data

Oordeel 8/10

Pluspunten

Heldere interface

Dubbele scantechniek

BankSafe

Inclusief G Data voor Android-smartphones

Minpunten

Komt langzaam op snelheid

G Data InternetSecurity 2012

Prijs € 39,95 (1 jaar, 1 gebruiker) € 54,95 (1 jaar, 3 gebruikers)

Taal Nederlands

Medium 1 dvd of download (349 MB)

Proefversie 30 dagen

OS Windows XP/Vista/7 (32 en 64 bit)

Systeemeisen 1 GB geheugen, 600 MB harde-schijfruimte

Maker G Data

Oordeel 7/10

Pluspunten

Heldere interface

Dubbele scantechniek

BankSafe

Inclusief G Data voor Android-smartphones

Firewall en Ouderlijk Toezicht

Minpunten

Komt langzaam op snelheid

Niet vernieuwend

Gebruiksgemak buiten beveiligingsfuncties

0 Reactie(s) op: G Data AntiVirus en InternetSecurity 2012

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.