Galaxy Nexus eerste toestel met Android 4.1 Jelly Bean

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 22 juni 2012 11:27

Apps & Software

De Galaxy Nexus zal de eerste smartphone zijn die voorzien wordt van Android 4.1 (Jelly Bean). Google bevestigt de komst van het nieuwe besturingssysteem per ongeluk in de Android-applicatiewinkel Play.

De verwijzing naar Jelly Bean voor de Galaxy Nexus stond in de productomschrijving van de Google Wallet-applicatie. De tekst is inmiddels offline gehaald. "De Galaxy Nexus is Googles meest recente smartphone, en binnenkort de eerste telefoon met Android 4.1 Jelly Bean", aldus de omschrijving van Google. Hiermee lijkt ook direct duidelijk te worden dat Google geen nieuwe smartphone zal lanceren voor Android 4.1.

Nexus-tablet

Onduidelijk is nog wanneer Android 4.1 precies zal worden vrijgegeven en welke telefoon als eerste standaard geleverd wordt met Googles nieuwste besturingssysteem. Wel lijkt het er sterk op dat Google zijn aanstaande Nexus-tablet van Jelly Bean zal gaan voorzien.

Verwacht wordt dat deze 7 inch-tablet, die samen met fabrikant Asus wordt ontwikkeld, tijdens de I/O-conferentie wordt onthuld. Deze bijeenkomst van ontwikkelaars vindt plaats tussen 27 en 29 juni. Ook Jelly Bean zal op deze conferentie waarschijnlijk zijn opwachting maken. Veel is er nog niet bekend over Android 4.1. Vermoedelijk betreft het een relatief kleine update ten opzichte van Ice Cream Sandwich.

0 Reactie(s) op: Galaxy Nexus eerste toestel met Android 4.1 Jelly Bean

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.