Galaxy Tab S2 - Een Android-alternatief voor de iPad Air 2?

© PXimport

Galaxy Tab S2 - Een Android-alternatief voor de iPad Air 2?

Geplaatst: 28 oktober 2015 - 12:13

Aangepast: 14 december 2022 - 12:17

Joris Peterse

De tabletmarkt is ingezakt, het is immers een product dat je niet gauw vervangt. Toch is Samsung een van de fabrikanten die trouw jaarlijks een nieuw topmodel op de markt brengt. Maar je merkt dat ze Zuid-Koreanen ook weinig te vernieuwen meer hebben. Wij namen de nieuwe Galaxy Tab S2 voor je onder de loep.

De Galaxy Tab S2 lijkt op zijn voorganger, maar dan in een iets kleiner formaat. Het scherm van 9,7 inch (24,6 cm) heeft nu de beeldverhouding van 4:3 (in plaats van 16:10) en lijkt daarmee op de iPad. Hij is zelfs iets lichter en dunner dan zijn Apple-tegenhanger. Dat lagere gewicht is te verklaren door de plastic afwerking van de achterkant. Lees ook: De 12 beste tablets die je in 2015 kunt kopen.

Met de metalen rand om de tablet valt de bouwkwaliteit echter alles mee. De plastic achterkant heeft een soort stroef, rubberachtig gevoel meegekregen, zodat de tablet stabiel in de hand ligt. Geen pretentieuze afwerking of textuur dit keer, alleen twee gaatjes aan de zijkant om de tablet in een toetsenborddock te kunnen zetten. Niet echt fraai. De Tab S2 komt ook in 8inch-variant (20 cm), die weer een stukje kleiner is dan de iPad Mini 4 (ondanks hetzelfde schermformaat). De 8inch-versie is overigens honderd euro goedkoper en heeft dezelfde specificaties als z'n grotere broer.

 

© PXimport

Dankzij gaatjes in de achterkant klik je er makkelijk een toetsenbordcover op.

Scherm

De Galaxy Tab S2 heeft dezelfde troef als de Tab S: een prachtig, kleurrijk super-amoledscherm met hoge resolutie (2048 x 1536). Het is een van de betere schermen die we op een tablet tegen zijn gekomen. De overige specificaties zijn marginaal verbeterd: een octacore-processor, 3 GB werkgeheugen, 32 GB opslag (ook uitbreidbaar met een geheugenkaart), vingerafdrukscanner en een flinke accu die behoorlijk lang meegaat.

De tablet draait op Android 5.0. Dat de nieuwste Androidversie 6.0 nog niet op het apparaat geïnstalleerd is, dat begrijpen we. Maar dat Android 5.1 er niet op staat, dat al begin dit jaar uitkwam, is raar. Uiteraard heeft Samsung met zijn TouchWiz-interface het besturingssysteem zwaar onder handen genomen. Gelukkig werkt Samsung hard aan TouchWiz om de systeembelasting te verkleinen en er zijn minder bugs te vinden. Ook is er minder bloatware, hoewel we de Smart Manager-app - waarin we een overbodige virusscanner en geheugenoptimalisatie tegenkomen - als hinderlijk ervaren.

Conclusie

Hoewel we de Galaxy Tab S2 nog ietsje te hoog geprijsd vinden, is het een tablet waar weinig op aan te merken is en het scherm valt wederom in positieve zin op. Veel vernieuwing zien we echter ook niet terug. Desondanks is het een uitstekend alternatief voor de iPad Air 2.

7,0

Ons oordeel

Pluspunten

Mooi scherm

Afwerking

Accuduur

Minpunten

Geen infrarood

Prijs

Smart Manager

Conclusie

Samsung Galaxy Tab S2 --------------------- **Prijs**: € 499,- (wifi), € 579,- (4G) **Beschikbare kleuren**: Zwart, wit **OS**: Android 5.0.2 **Scherm**: 9,7 inch super amoled (2048 x 1536) **Processor**: 1,9 GHz octacore (Samsung Exynos 7) **Geheugen**: 3 GB RAM, 32 GB opslag **Camera**: 8 megapixel achter, 2,1 megapixel voor **Afmetingen**: 17 x 24 x 0,6 cm **Gewicht**: 389 gram **Batterij**: 5870 mAh **Overig**: Vingerafdrukscanner, wifi, bluetooth, gps, geheugenkaartslot **Website**: [www.samsung.com](http://www.samsung.com/nl/home/)...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten