Gbridge 2.0.0.1322

Door: Koen Vervloesem | 29 september 2010 11:30

Apps & Software

Bent u een fervent gebruiker van Google Talk, dan kan Gbridge u zeker bekoren. Deze instant messenger voor de chatdienst van Google laat u toe om bestanden uit te wisselen en zelfs om computers op afstand te besturen.

Tijdens de installatie van Gbridge wordt een driver voor een virtueel privénetwerk (VPN) geïnstalleerd, die het programma gebruikt om op een veilige manier bestanden uit te wisselen. Bij het inloggen kunt u kiezen voor een Gmail-account of een Google Apps-account op een eigen domein. Hebt u nog geen account, dan kunt u die de eerste keer dat u Gbridge opstart direct aanmaken. Na het inloggen krijgt u al uw online Google Talk-contacten in een lijst te zien.

U kunt met uw contacten chatten, maar de nadruk ligt in het programma op de VPN-functies, waarvoor uw vrienden ook Gbridge moeten installeren. Zo kunt u met de functie SecureShare mappen delen, ofwel met al uw vrienden ofwel met specifieke contactpersonen. U krijgt de bestanden te zien via een webinterface. Verder is SecureShare met de AutoSync-functie ook te synchroniseren in twee richtingen: van uw computer naar die van een vriend of andersom. Hierbij kunt u beperken welke bestandstypes gesynchroniseerd mogen worden. Dit alles verloopt overigens via een server van Gbridge over een versleuteld VPN. Een laatste handige functie is DesktopShare. Hiermee laat u via VNC een vriend uw computer besturen, zodat hij u kan helpen om een probleem op te lossen.

Deel uw bestanden op een veilige manier met vrienden.

Hebt u geen contactpersonen die ook Gbridge gebruiken? Dan nog heeft het programma wel wat te bieden. Tenminste, als u het programma op meerdere computers draait. Zo kunt u met EasyBackup instellen dat een lokale map automatisch gekopieerd wordt naar een andere computer met Gbridge, bij wijze van back-up. Met SecureShare zorgt u ervoor dat u vanaf elke plek in een bepaalde map op uw pc kunt en met DesktopShare bestuurt u uw eigen pc op afstand. U moet voor dit alles gewoon op elke pc met dezelfde Google-account inloggen. Al met al is Gbridge een eenvoudig te gebruiken programma, met heel wat handige functies als u eens vlug bestanden moet delen of iemands computer wilt overnemen.

Gbridge

Taal Engels

Download 2,4 MB

OS Windows 2000/XP/Vista/7

Systeemeisen Gmail-account

Maker Gbridge LLC

Oordeel 7/10

Pluspunten

Eenvoudig te gebruiken

Heel wat functies

Veilige verbinding

Minpunten

De functionaliteit van de deelfuncties is beperkt

Alles gaat via de servers van Gbridge

Veiligheid

Let op: 1 van 42 virusscanners ziet iets verdachts in het installatiebestand. Maar aangezien het er maar één is, vermoeden we dat er sprake is van een fout-positief (oftewel een vals-positief). Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details.

0 Reactie(s) op: Gbridge 2.0.0.1322

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.