Gebruik Google+ loopt verder terug

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 29 februari 2012 12:12

Apps & Software

Gebruikers van Google+ besteden steeds minder tijd op de website van het sociale netwerk. Dat blijkt althans uit cijfers van onderzoeksbureau Comscore.

Een Google+-gebruiker zat in januari gemiddeld 3 minuten op de website van het sociale netwerk. Daar waar er in december nog 4,8 minuten op de site werd doorgebracht en in november zelfs 5,1 minuten. In de buurt van Facebook is Google+ echter nog nooit geweest. Een Facebook-gebruiker zat in januari gemiddeld 405 minuten op de website.

Geen mobiele gebruikers

In het social media-onderzoek van Comscore is enkel naar de activiteit op de verschillende websites gekeken. Mobiele gebruikers van zowel Google+ als Facebook zijn dus niet meegenomen. Google laat tegenover persbureau Reuters weten dat hierdoor een vertekend beeld ontstaat.

"Wij zien Google+ namelijk eerder als multiplatform-dienst dan als enkel een website", zegt de zoekgigant. "Daardoor is het voor een externe partij erg lastig om de activiteit te meten." Google+ telt momenteel ruim 90 miljoen gebruikers. Het sociale netwerk werd in juni 2011 gelanceerd om de concurrentie aan te gaan met Facebook. Dit netwerk van Mark Zuckerberg telt inmiddels 845 miljoen actieve gebruikers.

0 Reactie(s) op: Gebruik Google+ loopt verder terug

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.