Geen Amazon Appstore voor Nederland

Door: Jasper Bakker | 23 maart 2011 13:01

Apps & Software

De Appstore van Amazon voor Android is beperkt tot alleen de VS. Van internationale uitbreiding is vooralsnog geen sprake, laat staan een Nederlandse variant.

Amazon sluit een app store in andere landen niet uit, maar geeft er nog geen hints over. “We lanceren nu in de Verenigde Staten”, antwoordt de Britse woordvoerder Ben Howes van Amazon kort op vragen van Webwereld. Hij zegt wel dat Amazon een wereldwijd bedrijf is en dat het ‘blijvend inschattingen doet over kansen in andere markten’.

Buitenlanders geweerd

“We hebben op dit moment geen plannen aangekondigd voor internationale lanceringen”, sluit de pr-manager af. Het is niet bekend waarom Amazon zijn Android-app store niet internationaal uitrolt. Controle door Webwereld wijst uit dat Nederlandse gebruikers ook niet via een proxydienst (zoals Hotspot Shield) of een Amerikaans adres binnenkomen bij de Amazon Appstore. Apps bekijken kan wel, maar aanschaffen niet. Waarschijnlijk is er een controle aan de kant van de mobiel.

Apps kopen kan vanaf een browser op een pc of Mac, en ook direct op een Android-smartphone of –tablet. Voor installatie van apps is de Amazon Appstore app vereist. Een eenmaal gekochte app is te gebruiken op alle Android-apparaten die een gebruiker heeft.

Één gratis per dag

Amazon lokt consumenten met exclusieve en ook gratis apps. De nieuwe Rio-editie van de populaire iPhone-game Angry Birds is alleen beschikbaar bij Amazon en nu gratis. Dat laatste geldt ook voor een per dag wisselende app.

Amazon bepaalt namelijk de uiteindelijke verkoopprijs van de mobiele applicaties. Developers mogen alleen de adviesprijs bepalen, die dan niet hoger mag zijn dan wat zij in andere app-winkels vragen voor hun app. Zij krijgen dan het hoogste bedrag dat óf 70 procent van de verkoopprijs bij Amazon is óf 20 procent van de zelf gestelde adviesprijs.

'Walled garden'

Het bedrijf benadrukt dat het alle apps vooraf test, om niet-werkende exemplaren of malware en spyware te weren. In totaal biedt de online-winkelreus nu zo’n 4000 apps voor Android-toestellen, van Amerikaanse gebruikers. Overigens blijken ook AT&T-klanten in de VS buiten de boot te vallen. Die Amerikaanse telecomreus "werkt er nog aan" om toegang tot Amazons Appstore "in de nabije toekomst mogelijk te maken". AT&T-gebruikers kunnen hun mailadres hiervoor achterlaten.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Geen Amazon Appstore voor Nederland

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.