Gingerbread op 55 procent Android-toestellen

Door: Elmar Rekers | 05 januari 2012 11:02

Apps & Software

Android 2.3, beter bekend als Gingerbread, draait op ruim de helft van alle Android-toestellen. Uit de maandelijkse statistieken van Google blijkt namelijk dat 55 procent van de smartphones en tablets inmiddels over dit OS beschikt.

Google heeft in december gedurende een periode van twee weken bijgehouden welke apparaten een bezoekje brachten aan de Android Market. Hieruit bleek dat Gingerbread in vergelijking met oktober weer 10 procent aandeel op de Android-markt had gewonnen.

Froyo

Toch zijn er ook nog altijd veel apparaten die op Froyo (Android 2.2) draaien. Ruim 30 procent. Het betreffen hier voornamelijk oudere Android-toestellen die nog steeds in gebruik zijn, of mensen die simpelweg hun telefoon nooit updaten. Google's tablet-besturingssysteem Honeycomb (Android 3.X) heeft slechts een aandeel van 3,3 procent.

De vierde plaats wordt ingevuld door Ice Cream Sandwich (Android 4.0). Verwacht wordt echter dat dit systeem in 2012 snel in populariteit gaat stijgen, aangezien dit het leidende platform wordt voor zowel smartphones als tablets.

0 Reactie(s) op: Gingerbread op 55 procent Android-toestellen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.