Gmail Keeper

Door: Evi Maquoi | 26 augustus 2011 15:38

Apps & Software

Vertrouwt u blindelings op Gmail? Wat gebeurt er als de servers stil zouden liggen wanneer u dringend in uw mail moet? Of - erger nog - als u uw wachtwoord vergeten bent of uw account gehackt wordt? Met Gmail Keeper kunt u uw Gmail-berichten en Google Apps-mails back-uppen.

Om met Gmail Keeper aan de slag te gaan moet u allereerst in uw Gmail-instellingen controleren of IMAP ingeschakeld is. Vervolgens vult u uw Gmail-gegevens in. U kunt zelf aangeven welke mappen en labels u wenst te back-uppen. Het is zelfs mogelijk om een periode - bijvoorbeeld het laatste jaar - te kiezen. Bovendien kunt u ook aangeven dat bijlagen groter dan een bepaald aantal megabytes niet meegenomen worden in de back-up. Uiteraard kiest u zelf waar de reservekopie van uw berichten opgeslagen moet worden. Dat kan op uw harde schijf maar ook op een usb-stick. Indien gewenst kunt u de back-up vergrendelen met een wachtwoord.

U hebt de keuze uit manuele, dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse back-ups.

Terugzetten

Gmail Keeper werkt verbazingwekkend snel. Tijdens onze test back-upten we meer dan 3500 berichten met behoorlijk veel zware bijlagen uit een Google Apps-mailaccount in minder dan een halfuur. In het zip-bestand krijgt u per maand een duidelijk overzicht over de inhoud. Bestandsnamen bevatten de zender en het onderwerp van uw e-mail en de datum van het bericht vindt u terug onder Gewijzigd op in Windows Verkenner of een zip-programma. Alle e-mails worden bovendien in eml-formaat opgeslagen zodat u ze kunt importeren in Outlook, Thunderbird, Windows Live Mail of een andere e-mailclient. Ook dit verloopt behoorlijk snel. U kunt uiteraard alle geback-upte berichten terugzetten of slechts een deel, bijvoorbeeld alle ontvangen e-mails van de laatste zes maanden of een bericht dat u per ongeluk in de browser uit uw inbox verwijderde.

De bestandsnaam van elke e-mail bestaat uit de naam van de zender en het onderwerp.

Conclusie

Gmail Keeper werkt erg goed en snel. De mogelijkheid om ook labels te back-uppen is een echte meerwaarde. Wij zijn helemaal overtuigd en hebben zonder twijfelen al onze accounts geback-upped. Wilt u echt niet betalen om uw e-mails te back-uppen, dan kunt u ook Gmail Backup eens proberen.

Gmail Keeper 1.3.18.302

Prijs $ 19,95 (ca. € 14,-)

Taal Engels

Medium 1,9 MB download

Proefversie Maximaal 300 e-mails

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen onbekend

Maker InnovationGear

Oordeel 8/10

Pluspunten

Automatische back-ups

Snel

Mappen kiezen

Labels back-uppen

Minpunten

Ouderwetse interface

0 Reactie(s) op: Gmail Keeper

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.